Prima IMUNOGLOBULINĂ - tratament dedicată exclusiv COVID-19! Israelienii o folosesc deja

Dana Lascu / 18 iun 2020 / 17:41

O companie din Israel a anunțat că a creat prima imunoglobulină din plasmă hiperimună pentru COVID-19, boala dată de infecția cu coronavirus. Terapia este deja DISPONIBILĂ!

Prima imunoglobulină extrasă din plasmă colectată de la pacienți infectați cu coronavirus și dedicată exclusiv tratamentului COVID-19 a fost creată în Israel, pentru administrare la pacienții critici, și este disponibilă în această țară pentru bolnavi, chiar dacă studiile clinice de fază 1 și 2 vor începe în al treilea trimestru din 2020. 

Compania israeliana Kamada, cea care a realizat acest medicament, a anunțat (link direct) că a folosit a folosit plasmă umană colectată de compania Kedrion din centrele sale din SUA, de la donatorii americani.

Compania israeliană intenționează că discute cu FDA (Administrația americană pentru medicamente și alimente) la începutul celui de-al treilea trimestru in 2020, pentru a obține o aprobare să intre pe piața americană și să realizeze studii clinice.

„Suntem extrem de mulțumiți de progresele rapide și importante realizate până în prezent în dezvoltarea produsului nostru imunoglobulină (IgG) derivată din plasmă pentru COVID-19”, a declarat Amir London, directorul executiv al Kamada. 

„În conformitate cu cunoștințele noastre, Kamada este prima companie la nivel mondial care a reușit fabricarea unui produs IgG derivat din plasmă pentru tratamentul COVID-19. (...) Anticipăm inițierea unui studiu clinic de fază 1/2 în Israel în al treilea trimestru și extindem simultan programul nostru de dezvoltare în SUA cu partenerul Kedrion”, a continuat acesta. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy