Primele semne ale Alzheimer în trunchiul cerebral. DESCOPERIREA cercetătorilor

Florina Pop |
Data publicării:
Alzheimer ar putea fi „văzut” în ochi în fază încipientă
Alzheimer ar putea fi „văzut” în ochi în fază încipientă

Cercetătorii au demonstrat cum primele depozite de proteine ​​tau în trunchiul cerebral sunt asociate cu procesele specifice etapelor incipiente ale apariției bolii Alzheimer.

Prezența primelor depozite de proteine ​​tau în trunchiul cerebral sunt asociate cu procesele neurofiziologice specifice etapelor timpurii ale dezvoltării bolii Alzheimer. Acesta fapt a fost demonstrat, pentru prima dată, de cercetătorii belgieni.

Mai multe teste pe animale au arătat că proteinele tau și beta-amiloid au fost asociate cu o excitabilitate corticală crescută și cu disfuncționalitatea rețelelor cerebrale. Studiul realizat de cercetători de la Centrul de Cercetare Ciclotron din cadrul Universității din Liège a studiat dacă primele depozite de proteine ​​tau și beta-amiloide în creierul persoanelor sănătoase cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani ar putea fi legate de un nivel mai ridicat de excitabilitate corticală.

Rezultatele acestui studiu arată că o cantitate crescută de proteină tau în trunchiul cerebral - locul principal de aglomerare - este în mod specific asociată cu un nivel mai ridicat de excitabilitate corticală. Aceste rezultate constituie o primă observare la om a legăturii timpurii dintre proteinele legate de boala Alzheimer și impactul acestora asupra funcției creierului, arată un comunicat al universității belgiene.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel