Sarea: înlocuirea ei cu un substituent ar putea preveni aproape 500.000 de decese prin boli cardiovasculare

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
 Sare. FOTO Jason Tuinstra Unsplash
Sare. FOTO Jason Tuinstra Unsplash

Sarea este cunoscută ca fiind un factor important în hipertensiune, astfel că înlocuirea ei cu un un substituent ar putea preveni aproape 500.000 de decese cauzate de boli cardiovasculare. 

Înlocuirea sării de bucătrie obișnuite cu înlocuitori de sare îmbogățiți cu potasiu în China ar putea preveni aproape jumătate de milion de decese cardiovasculare pe an, potrivit unui nou studiu de model publicat în British Medical Journal.

Studiul a descoperit că, în general, efectele de scădere a tensiunii arteriale ale substituției sării ar putea preveni în jur de 460.000 de decese cauzate de boli cardiovasculare (BCV) în fiecare an, inclusiv 208.000 din cauza accidentului vascular cerebral și 175.000 din cauza bolilor de inimă.

De asemenea, s-a estimat că ar preveni aproximativ 743.000 de evenimente CVD non-fatale în fiecare an, incluzând 365.000 de accidente vasculare cerebrale și 147.000 de infarct, și scăderea ratelor de boli renale cronice (CKD) cu aproximativ 120.000 în fiecare an, sau aproape șapte la sută din cazurile noi.

Dr. Jason Wu, unul dintre autorii studiului și șeful de la Program Head of Nutrition Science de la The George Institute a spus că înlocuirea sării obișnuite cu înlocuitori de sare îmbogățit cu potasiu combină efectele de scădere a tensiunii arteriale ale reducerii de sodiu și a consumului crescut de potasiu. „În timp ce aportul de potasiu în China este scăzut, aportul de sodiu este mult peste nivelul recomandat, provenind în principal din sarea folosită acasă, la gătit sau la masă”, a spus el.

„Înlocuirea sării este, așadar, o strategie promițătoare de reducere a tensiunii arteriale și a bolilor conexe, cum ar fi CVD și CKD, în China, unde peste două milioane de decese au fost atribuite tensiunii arteriale crescute în 2015. Constatările noastre sugerează că o intervenție la nivel național pentru a încuraja utilizarea îmbogățirii cu potasiu înlocuitorii de sare ar putea preveni aproape unul din nouă morți cu BCV în China.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel