Suprasolicitat? Orele suplimentare la locul de muncă pot duce la hipertensiune arterială

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Orele suplimentare la birou vă pot obține o promovare, dar pot aduce și ceva mai puțin dorit: hipertensiune arterială.

 

Lucratul de 49 de ore sau mai multepe săptămână este legat de un risc cu 66% mai mare de a avea hipertensiune arterială, potrivit unui studiu al American Heart Association finanțat de Institutele canadiene de cercetare în sănătate. Există o probabilitate și mai mare de a dezvolta "hipertensiune mascată", o afecțiune care este adesea nedetectată în timpul vizitelor de rutină ale medicului, au descoperit cercetătorii, notează Cbsnews. 

Între timp, nu doar cei pe care îi prinde noaptea la birou sunt în pericol. Chiar și lucratul 41 de ore pe săptămână, adică doar o oră în plus față det săptămâna de lucru tipică, a crescut riscul de tensiune arterială ridicată.

În cadrul studiului, cercetătorii au urmărit peste 3.500 de angajați de la trei instituții publice din Quebec pe o perioadă de cinci ani. Participanții au purtat dispozitive de monitorizare a tensiunii arteriale care au luat analize periodice, în timp ce cercetătorii au controlat factori precum vârsta, sexul, educația, ocupația, fumatul, indicele de masă corporală, nivelul stresului de la locul de muncă și alte variabile.

Atât hipertensiunea arterială cât și hipertensiunea arterială mascată au expus pacienții la un risc mai mare de boli cardiovasculare, potrivit lui Xavier Trudel, autorul principal al studiului.

Sfaturile lui Trudel pentru cei care lucrează ore îndelungate: încercați să purtați un monitor de inimă pentru a vă monitoriza tensiunea arterială pe o perioadă de timp, mai degrabă decât să monitorizați o singură dată sau neregulată.

„Oamenii ar trebui să fie conștienți de faptul că orele lungi de muncă le-ar putea afecta sănătatea inimii și, dacă lucrează ore în plus, ar trebui să-și întrebe medicii despre verificarea tensiunii arteriale în timp cu un monitor purtabil", a spus el.

Una din cinci persoane cu hipertensiune arterială mascată nu se înregistrează niciodată ca având tensiune arterială ridicată într-un cadru clinic, potrivit unui alt studiu. Întârzierea diagnosticului și a tratamentului ar putea pune pacienții la un risc mai mare de boală gravă sau deces - hipertensiunea arterială afectează aproape jumătate din adulții din SUA și contribuie la peste 82.000 de decese pe an.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel