Știrile amiezii - 18 august. Cele mai recente informații din sănătate

Florina Pop |
Data publicării:
Știrile zilei
Știrile zilei

DC Medical vă prezintă cele mai recente știri din sănătate ale zilei de 18 august.

Știrile amiezii - 18 august:

Riscul la care se supun inconștient oamenii care trăiesc în zone cu trafic intens - Expunerea pe termen lung la zgomotul creat de traficul intens afectează obezitatea, susține un studiu realizat de cercetători de la universitățile Oxford și Leicester. CITEȘTE MAI MULT.

Bolile de piele: de ce sunt mai frecvente la bărbații vârstnici - Bolile de piele par să fie mai frecvente la vârstnici, după cum arată un studiu recent al cercetătorilor finandezi. CITEȘTE MAI MULT.

O zodie, de nerecunoscut înainte de septembrie! Cel mai important MESAJ pentru ea - Luna august este una a schimbărilor, „dar trebuie să știți că nu vor fi simple, firești, și neapărat pozitive”, a avertizat astrologul Daniela Simulescu. CITEȘTE MAI MULT.

Peste 20 de cadre medicale, testate pozitiv la noul coronavirus după concediu - Peste 20 de cadre medicale din Arad care s-au întors din concediu au fost infectate cu SARS-CoV-2. CITEȘTE MAI MULT

Medicii de familie: cum trebuie să înceapă noul an școlar, în contextul pandemiei de SARS CoV-2 - Societatea Națională de Medicina Familiei propune, pentru începerea noului an școlar, adoptarea unor noi reguli care preîntâmpine problemele și să diminueze riscurile date de pandemie. Iată ce propun medicii de familie. CITEȘTE MAI MULT.

Ministrul Sănătății: O recoltare de plasmă nu este un act medical banal - Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat marți, 18 august, la Oradea că sunt în lucru o serie de metodologii pentru recoltarea de plasmă. CITEȘTE MAI MULT.

Tratament promițător pentru cancerul de piele - Cercetătorii suedezi au creat un nou tip de imunoterapie pentru melanomul malign al cancerului de piele prezintă rezultate promițătoare. CITEȘTE MAI MULT.

De ce n-am scăpat de focarele de COVID-19 în vara asta. Transmitere comunitară - La începutul pandemiei de COVID-19 se credea că vara vom scăpa de coronavirus, dar cercetătorii au constatat că există un factor extrem de important care favorizează de fapt o transmitere comunitară a acestui virus. E un motiv în plus să porți mască! CITEȘTE MAI MULT.

Rusia va testa vaccinul chinez anti-coronavirus. Sute de voluntari deja înscriși - China își va testa în Rusia vaccinul anti-coronavirus pe care l-a patentat deja. Acesta se află în a treia fază a studiilor clinice. CITEȘTE MAI MULT.

Depresia poate sta în calea recuperării de boala arterială periferică - Cei care suferă de boala arterială periferică ar avea un drum mai lung spre recuperare, dacă au și depresie, susține un studiu. CITEȘTE MAI MULT.

Masca, obligatorie și într-un mare oraș din România - Purtarea măștii de protecție este obligatorie și într-un alt mare oraș din România. CITEȘTE MAI MULT.

8 alimente care te îmbătrânesc mai repede - Pielea este cel mai mare organ din corpul uman, iar tot ceea ce mâncăm îl afectează. Iată ce alimente și băuturi pot adăuga ani corpului nostru, afectându-l din interior. CITEȘTE MAI MULT.

Școală mai multă, inimă mai sănătoasă. Ce zic studiile - Mai multe studii susțin că școala este un predictor excelent al bolilor de inimă. CITEȘTE MAI MULT.

Descoperire ALARMANTĂ la autopsii: Microplastic în ORGANELE UMANE! - Particule mici de plastic se găsesc și se acumulează în toate organele majore din corpul nostru, arată un nou studiu. CITEȘTE MAI MULT

Băutura cu efecte miraculoase asupra corpului - O anume băutură răcoritoare, ușor fermentată, are efecte benefice în tratarea unor afecțiuni digestive, cardiovasculare, reumatice. CITEȘTE MAI MULT.

OMS: Să dublăm eforturile pentru a opri COVID-19 să ajungă în comunităţile vulnerabile - Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, a declarat că mulți tineri sunt asimptomatici sau au simptome ușoare de COVID-19 și transmit fără să știe virusul. CITEȘTE MAI MULT.

Gena care îmbunătățește tratamentul sclerozei multiple - Cercetătorii au descoperit o genă care ar proteja un anume tip de celule din creier de la distrugere și care ar îmbunătăți tratamentul pentru scleroză multiplă. CITEȘTE MAI MULT.

Antibioticele cresc riscul apariției bolii inflamatorii intestinale - Folosirea antibioticelor, în special a celor cu un spectru mai mare de acoperire microbiană, crește riscul apariției bolii inflamatorii intestinale. CITEȘTE MAI MULT.

Medicul Emilian Imbri despre începerea școlii: Există și varianta de a amâna - Medicul Emilian Imbri a făcut o serie de declarații legate de începerea anului școlar. CITEȘTE MAI MULT.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel