10 alimente care ard calorii. Rezultate rapide în câteva zile

DCMedical Team |
Data publicării:

Mulți oameni apelează la diete de slăbit drastice. Între exerciții fizice intense și obiceiuri alimentare restrictive, unii dintre noi ar face aproape orice pentru un corp „perfect”. Pentru a slăbi, nu există nicio îndoială că principalii pioni sunt un stil de viață sănătos, o dietă variată și echilibrată și practicarea unei activități fizice regulate. Însă și metabolismul are un rol-cheie în lupta cu kilogramele.  

Iată ce trebuie să mănânci, pentru a-ți stimula metabolismul.

1. Ouă

Bogate în proteine, ouăle sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și accelereze metabolismul. Fiecare ou fiert tare, de dimensiuni medii, are 6,29 grame de proteine, făcându-l unul dintre alimentele preferate de sportivi.

2. Semințe de in

Semințele de in au capacitatea de a stimula metabolismul datorită conținutului lor de fibre, acizi grași și proteine, așa cum sugerează acest  studiu

3. Linte

Lintea poate diminua efectele sindromului metabolic (riscul de diabet de tip 2, boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral). Datorită conținutului ridicat de proteine, lintea stimulează metabolismul și ajută la scăderea în greutate. 

4. Ardei iute

Proaspeți sau uscați, ardeii iuți ajută la creșterea funcțiilor metabolismului, promovând în același timp senzația de sațietate. Potrivit unui studiu, acest lucru se datorează principalului său compus activ: capsaicina.

5. Ghimbir

Ghimbirul crește rata metabolică, promovând controlul apetitului.

6. Ceai verde

Vedeta curelor de detoxifiere, ceaiul verde contribuie la creșterea metabolismului grăsimilor în timpul meselor. Mai multe studii au evidențiat această afirmație. 

7. Cafea

Cafeaua determină creșterea activității intestinale și a ritmului cardiac, dar crește și activitatea funcției renale. În plus, stimulează secreția de salivă și crește reactivitatea musculară. Prin toate acestea determină creșterea consumului energetic și stimulează arderea grăsimilor.

8. Nuci braziliene

Nucile braziliene sunt bogate în seleniu și proteine, recunoscute pentru senzația de sațietate oferită. 

9. Brocoli

Această legumă este foarte săracă în calorii și bogată în fibre insolubile. 

10. Legume cu frunze verzi 

Spanacul sau varza sunt legume care nu trebuie să lipsească din alimentație. Datorită conținutului lor de fier și magneziu, acestea au capacitatea de a accelera metabolismul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel