3 beneficii ale consumului de ulei de pește

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Somonul conține vitamina D
Somonul conține vitamina D

Medicii nutriționiști recomandă consumul de pește și de ulei de pește.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu spune că uleiul de pește este un supliment alimentar pe care îl puteți găsi la farmacie sau la magazinele alimentare. ”Acesta poate susține activitatea musculară, sănătatea generală a inimii și multe altele. Acești omega-3 se găsesc de obicei în peștii grași, inclusiv în somon și păstrăv, dar și în alte fructe de mare, cum ar fi crabul”, explică Matt Gerhart, manager la Geisinger Pharmacy din Lock Haven.

Suplimentele de ulei de pește conțin două forme de acizi grași omega-3: acidul docosahexaenoic (DHA), acidul eicosapentaenoic (EPA). DHA poate stimula sănătatea creierului, în timp ce EPA are beneficii antiinflamatorii.

Trei beneficii:

* tensiunea arterială ridicată - ajută la scăderea tensiunii arteriale – posibil mai mult pentru cei care au tensiune arterială ridicată moderată sau severă. Poate reduce factorii de risc asociați cu ambele, inclusiv: creșterea colesterolului HDL (“bun”), reducerea trigliceridelor (grăsimea din sânge), scăderea ușoară a tensiunii arteriale, încetinirea acumulării de placă.

* stimularea sănătății creierului și a sănătății mintale - Omega-3 joacă un rol imens în dezvoltarea și funcționarea creierului și sunt chiar utile în îmbunătățirea pierderilor ușoare de memorie. De asemenea, pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor depresiei.

* artrita reumatoidă - “Persoanele cu AR prezintă un risc crescut de a face un atac de cord, iar administrarea unui supliment de ulei de pește poate contribui, de asemenea, la scăderea riscului. Prea mult ulei de pește poate crește riscul de sângerare”, spune Gerhart. Alte efecte secundare pot include: un postgust de pește, arsuri la stomac, greață, diareea, erupție cutanată, scrie medicul Vasi Rădulescu pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel