4 beneficii UIMITOARE ale uleiului de lavandă. La ce afecțiuni face MINUNI

Dana Lascu |
Data publicării:
Lavandă. Foto: Teo Sticea / Unsplash
Lavandă. Foto: Teo Sticea / Unsplash

Pirntre proprietățile uleiului esențial de lavandă se numără cele calmante, dar acesta aduce mai multe beneficii în vindecarea rănilor la reducerea durerilor de cap și a anxietății. Iată patru dintre ele:

Uleiurile esențiale sunt populare, fie pentru relaxare, reducerea stresului sau inducerea somnului. Uleiul de lavandă este unul dintre aceste uleiuri esențiale despre care se spune că este eficient în calmarea minții și gestionarea stresului. Este extras printr-un proces de distilare cu abur, în care florile de lavandă sunt aburite, aburul este captat și uleiul este separat și colectat din apă.

Uleiul de lavandă are numeroase puteri vindecătoare. Iată câteva dintre ele: 

1) Reduce anxietatea și stresul și induce somnul

Uleiul tău esențial de lavandă este eficient în reducerea atât a anxietății cât și a stresului. Are puteri liniștitoare și este esențial să aveți un somn adecvat. Deci, dacă nu puteți dormi, deoarece aveți prea multe pe cap, pur și simplu pulverizați puțin ulei de lavandă și veți avea un somn profund.

2) Reduce durerile de cap

Fie că este o durere de cap obișnuită sau o migrenă, uleiul de lavandă are puterea de a le ameliora pe amândouă. 

3) Face pielea să strălucească

Includeți ulei de lavandă în rutina de îngrijire a pielii pentru a vă face strălucirea pielii. Uleiul de lavandă are proprietăți antiinflamatorii și este bogat în antioxidanți care pot combate radicalii liberi din piele.

4) Combate infecțiile fungice

Se spune, de asemenea, că uleiul de lavandă este eficient în tratarea infecțiilor fungice, pentru că are proprietăți antibacteriene și antifungice care vă pot ajuta în inhibarea creșterii fungice în diferite zone ale corpului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel