5 alimente care sunt bune pentru tenul tău: îl vor face să arate strălucitor

Angela Sabău |
Data publicării:
Fructe de pădure
Fructe de pădure

Tenul obosit are multe cauze externe. Alimentația joacă și ea un rol important. Iată cinci alimente care vor face tenul să arate proaspăt și strălucitor.

Lipsa apei și a somnului, stresul sau poluarea vă poate face pielea să pară palidă și obosită. De asemenea, ceea ce mâncăm afectează sănătatea generală și pielea. Alimentele nutritive și sănătoase care conțin o mulțime de vitamine și minerale sunt esențiale pentru ten. Aceste alimente au un efect mai lung asupra pielii și o fac să strălucească din interior.

Beți mai multă apă, asigurați-vă că sunteți hidratat și bine odihnit, iar asta se ba vedea în mod plăcut pe tenul dumneavoastră.

În afară de asta, iată 5 alimente pe care le puteți mânca pentru a vă bucura de o piele strălucitoare pe tot parcursul anului.

Fructe de pădure

Orice fel de fructe de pădure, albastre, negre sau căpșuni sunt bune pentru ten. Sunt bogate în antioxidanți și astfel vă pot proteja de pigmentare. Acestea mențin pielea fermă, strălucitoare și tânără.

Papaya

Papaya, consumată crudă sau aplicată pe față, oferă cele mai bune rezultate pentru ten. Papaya conține papaină care are multiple beneficii pentru piele. Va face pielea să strălucească toată ziua. De asemenea, va curăța toate petele întunecate.

Semințe de floarea soarelui

Toate tipurile de semințe și nuci (alune, migdale etc) sunt minunate pentru ten, dar aceasta, în special, vor avea efect asupra tenului. Ajută la producerea sănătoasă de colagen, iar antioxidanții vă ajută să vă protejați pielea de daunele provocate de soare și de alte toxine din mediu. Puteți consuma semințe de floarea-soarelui în fiecare zi ca topping pe pâinea prăjită cu unt sau în bolul cu cereale ca mic dejun.

Roșii

Dacă doriți să revigorați pielea mată sau să eliminați bronzul, consumați roșii, dar ajută și aplicarea roșiei pe față. Acestea funcționează excelent pentru a întineri pielea, a o face moale și strălucitoare. De asemenea, ajută la eliminarea acneei și va închide porii.

Banane

Pentru pielea tânără, proaspătă și sănătoasă, bananele sunt un superaliment. Acestea conțin vitaminele A, B și E, care sunt excelente pentru piele și ajută la procesul anti-îmbătrânire, făcând pielea să arate fermă, tânără și strălucitoare din interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel