5 modalități simple de stimulare a metabolismului: unele nu necesită niciun efort

Angela Sabău |
Data publicării:
Consumul de fibre protejează sănătatea
Consumul de fibre protejează sănătatea

Alimentația și stilul de viață ne pot ajuta să ne îmbunătățim metabolismul. Iată cinci modalități simple.

Metabolismul este un termen care descrie toate reacțiile chimice care au loc în organism. Aceste reacții chimice sunt importante pentru funcționarea optimă corpului.

Termenul este adesea folosit interschimbabil cu rata metabolică, ceea ce înseamnă numărul de calorii pe care le arzi. Cu cât rata metabolică este mai mare, cu atât arzi mai multe calorii. Cu cât arzi mai multe calorii, cu atât pierzi în greutate.

A avea un metabolism ridicat te menține energic și te face să te simți mai bine toată ziua.

Iată 5 modalități ușoare de a vă stimula metabolismul.

Începeți ziua mai devreme

Pentru a începe ziua cu o notă sănătoasă, dormiți bine noaptea. Un somn de bună calitate este asociat cu șanse mai mari de a pierde în greutate cu succes. Vă va oferi energie pentru programul dvs. încărcat.

Fiți activ și în timpul orelor de birou

Pentru majoritatea oamenilor, biroul ocupă majoritatea timpului de zi. Până cân dajung acasă sunt atât de obosiți încât nu mai au energie să iasă la sală.

În astfel de cazuri, încercați să rămâneți activ la locul de muncă pentru a vă menține metabolismul. Dacă aveți un loc de muncă sedentar, faceți pauze de mini-activitate pe tot parcursul zilei. Mișcarea regulată nu este doar utilă pentru pierderea în greutate, ci și pentru creșterea productivității și a capacității de concentrare asupra activității curente.

Luați o masă hrănitoare la prânz, care include proteine ​​și alte ingrediente care stimulează metabolismul. Nu exagerați cu gustările. Renunțați la chipsuri, ciocolată, prăjituri și bomboane.

Hrăniți-vă inteligent

Există anumite alimente care vă pot ajuta să ardeți mai multe calorii. Procesul de mestecare, digerare și depozitare a alimentelor obligă corpul să ardă calorii. Aceasta se numește efectul termic al alimentelor (TEF). Acesta reprezintă doar 5-10% din consumul zilnic de calorii.

Alimentele bogate în proteine ​​sunt mai greu de digerat și susțin creșterea masei musculare dacă vă antrenați forța. De asemenea, fibra trebuie mestecată mai tare și necesită energie pentru a se descompune.

Adăugarea condimentelor la mâncare este un alt mod de a crește ușor temperatura corpului pentru a arde mai multe calorii.

Combinarea alimentelor bogate în proteine ​​și fibre poate reduce foamea pentru ore întregi după ce ați mâncat, ceea ce reduce dorința generală de a mânca în exces. Fiți atent la indiciile de foame pentru a face diferența între foamea adevărată și foamea emoțională.

Faceți exerciții

Fără nici o îndoială, exercițiul este cel mai eficient mod de a vă stimula metabolismul. Un antrenament intens vă poate revigora motorul metabolic ore întregi chiar și după doar o sesiune. Chiar dacă sunteți nou în ceea ce privește activitatea fizică, există o mulțime de beneficii de câștigat prin antrenamentul chiar și ca începător.

Antrenamentul de rezistență care ajută la construirea mușchilor este util în efectele pe termen lung de stimulare a metabolismului. Chiar și antrenamentele de bază vă ajută să vă construiți puterea, să ardeți calorii și să vă îmbunătățiți sănătatea.

Consumați proteine ​​la fiecare masă

Consumul de alimente vă poate crește metabolismul pentru o perioadă de timp. Aceasta se numește efectul termic al alimentelor (TEF). Sunt necesare calorii suplimentare pentru a digera, absorbi și procesa nutrienții din mâncare.

Proteinele provoacă cea mai mare creștere a TEF. Crește rata metabolică cu 15 - 30%, comparativ cu 5,10% pentru carbohidrați și 0 - 3% pentru grăsimi.

De asemenea, proteinele ne mențin senzația de sațietate mai mult timp și ne împiedică să mâncăm în exces. Un studiu a constatat că este probabil ca oamenii să mănânce cu 441 de calorii mai puțin pe zi, atunci când proteinele reprezentau 30% din dieta lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel