6 greșeli la micul dejun care te îngrașă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Mic dejun
Mic dejun

Micul dejun se referă la masa consumată după o noapte de post. Prin urmare, este necesar ca substanțele nutritive pe care le conține să fie calitative, pentru ca întregul organism să funcționeze corect. Philippe Pouillard, om de știință specializat în practică culinară la institutul UniLaSalle de Beauvais, Franța, explică importanța micului dejun și greșelile pe care le facem zilnic. 

Greșeala nr. 1: Micul dejun lipsește

Un sondaj CREDOC (Centrul pentru Studiul și Observarea Vieții) a demonstrat că o populație numeroasă, în mare parte tinerii, nu ia micul dejun, de altfel cea mai importantă masă a zilei. 

Nutrienții din micul dejun reprezintă o mare parte a sursei de energie zilnică și este o greșeală să crezi că abandonarea acestei mese are ca rezultat pierderea în greutate. Dimpotrivă, poate fi chiar cauza pentru care te-ai îngrășat! 

Greșeala nr. 2: Nu te hidratezi

2 litri de apă pe zi sunt necesari pentru a evita retenția de apă. 

Cu toate acestea, mulți dintre noi uită să bea apă dimineața. Soluția ar fi să bei un pahar mare de apă dimineața și să-ți faci un obicei din asta. 

Greșeala nr. 3: Consumi alimente prea dulci

Uneori, toți suntem tentați să mâncăm alimente dulci și apetisante la micul dejun. Deși ne răsfățăm papilele gustative, reține că acest obicei te poate determina să ciugulești între mese, de aici și aculumarea de kilograme în plus. 

Este esențial să mănânci echilibrat pentru a crește senzația de sațietate și pentru a oferi organismului toate substanțele nutritive de care are nevoie. 

Greșeala nr. 4: Mult prea multă pâine albă

Indicele glicemic al pâinii albe este la fel de mare ca al cerealelor industriale. Făina albă trebuie evitată pe cât posibil. Ca alternativă, alege ovăzul și pâinea integrală.  

Greșeala nr. 5: Bei sucuri de fructe din comerț 

Sucurile de fructe din comerț sunt foarte bogate în zaharuri suplimentare. 

Soluție: Sucurile proaspete stoarse sau centrifugate sunt o alternativă excelentă.

Greșeala nr. 6: Sacrifici anumiți nutrienți

Mulți aleg să nu consume grăsimi bune, cu gândul că îngrașă. Un articol publicat de OMS în 2018 sugerează să consumăm pește și mai multe tipuri de uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de cocos. 

Soluție: Nucile, semințele, avocado au un conținut scăzut de calorii, dar sunt foarte sățioase, împiedicându-te astfel să mănânci în exces. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel