7 trucuri ca să ai articulații sănătoase

Adisa Codruț |
Data publicării:
Terapia pentru regenerarea articulațiilor. Foto: Pixabay
Terapia pentru regenerarea articulațiilor. Foto: Pixabay

Dacă vă confruntați cu dureri de articulații primul lucru pe care-l recomandă specialiștii este mișcarea, atât cât se poate.

Recomandări pentru articulații sănătoase:

* rămâneți în mișcare - e regula de aur a sănătății articulațiilor: cu cât vă mișcați mai mult, cu atât veți avea mai puțină rigiditate. Fie că citiți, lucrați sau vă uitați la televizor, schimbați des poziția. Luați pauze de la birou sau de pe scaun și mișcați-vă.

* slăbiți - chiar și câteva kilograme pun presiune pe șolduri, genunchi și spate; fiecare kilogram pe care îl pierzi ia 4 kilograme de presiune de pe genunchi. Întrebați-l pe medicul dumneavoastră care este cel mai bun mod de a începe.

* faceți o încălzire înainte de exerciții - flexibilitatea vă ajută să vă mișcați mai bine. Încercați să faceți exerciții de întindere zilnic sau de cel puțin trei ori pe săptămână, dar nu când mușchii nu sunt încălziți. Faceți mai întâi o încălzire ușoară, cum ar fi mersul timp de 10 minute, pentru a pregăti articulațiile, ligamentele și tendoanele din jurul lor.

* ce mișcare să faceți? - cele mai bune alegeri sunt activități care nu vă lovesc articulațiile, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta, înotul și antrenamentul de forță.

* abdomene - întăresc mușchii; pilates și yoga sunt antrenamente excelente de încercat.

* mâncați pește - dacă aveți dureri articulare cauzate de artrita reumatoidă, peștii precum somonul și macroul sunt surse bune de acizi grași omega-3 și ajută la menținerea sănătății articulațiilor. În plus, reduc inflamația, care provoacă dureri articulare și sensibilitate la persoanele cu artrită.

* aveți grijă la postura voastră - stați drept ca să vă protejați articulațiile de la gât până la genunchi; o plimbare vă poate îmbunătăți și postura; cu cât mergeți mai repede, cu atât mușchii lucrează mai greu pentru a te menține în poziție verticală. Înotul poate ajuta, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel