Boli și Afecțiuni
Pagina 478

Știți că unele lucruri, cum ar fi obezitatea și fumatul, pot crește riscul de infarct (atac de cord). Dar sunt și alți declanșatori mai puțin cunoscuți (inclusiv ridicatul din pat!) de atac de cord care vă pot surprinde.

Scris de: Dana Lascu       22 mai 2019, 20:53

Trei cazuri de tuberculoză au fost identificate la o școală din Brăila. Cazurile nu au legătură între ele, potrivit medicilor. Doi dintre ei sunt contagioși, însă grav este faptul că, cel puțin deocamdată, ancheta epidemiologică nu se poate face, din lipsa testului cutanat la...

Scris de: Adisa Codruț       22 mai 2019, 19:57

Circulație sanguină. Hidratarea, statul în picioare la birou și șosetele de compresie sunt câteva soluții de îmbunătățire a circulației sângelui.

Scris de: Florina Pop       22 mai 2019, 19:50

Scleroză multiplă, cafea. În mirosul ademenitor al cafelei proaspăt prăjite dintr-un local din București se va discuta cu specialiști și pacienți despre ce este scleroza multiplă și cum se manifestă.

Scris de: Florina Pop       22 mai 2019, 17:57

Lipsa de somn: În ultimii ani, numeroase studii au arătat că persoanele care nu dorm suficient prezintă un risc mai mare de accident vascular cerebral și de atac de cord. Un nou studiu al Universității din Colorado, din Boulder, publicat în revista Experimental Physiology, explică...

Scris de: Dana Lascu       22 mai 2019, 15:11

Femeile au mai mici șanse să fie resuscitate în cazul unui infarct. De asemenea, șansa lor de supraviețuire este mai mică. Datele au fost publicate în urma unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       22 mai 2019, 13:29

Dependența de tutun sau diferite substanțe este legată de expunerea timpurie la nicotină. Explicația este dată de modificările care au loc în creier și care au fost studiate de cercetători.

Scris de: Angela Sabău       22 mai 2019, 13:05

Aerul poluat din cauza traficului ar putea duce la creșterea riscului de anxietate la copii. Cercetătorii au asociat expunerea la poluare cu o acumulare a unor metaboliți prezenți în celulele din creier.

Scris de: Angela Sabău       22 mai 2019, 12:03

Cancerul esofagian ar putea avea un tratament mai eficient, spun cercetătorii. Ei au descoperit că celulele canceroase mor în lipsa unei enzime. Tratamentul nu afectează și celulele sănătoase, dar este eficient în cazul tumorilor rezistente la medicamente.

Scris de: Angela Sabău       22 mai 2019, 08:51

Ediția de miercuri, 22 mai, a Interviurilor DC Medical va avea doi invitați – Conf. univ. Dr. Bogdan Popa și Dr. Cristian Mihalea, ambii de la Spitalul Clinic Sanador - dintr-o specialitate relativ nouă și extrem de minuțioasă: Neuroradiologie intervențională. De ce afecțiuni care pun...

Scris de: Dana Lascu       22 mai 2019, 00:01

Săptămâna trecută, luni, 9 elevi din clasa a III-a de la Școala Generală Bădeuți au ajuns la Spitalul Municipal Rădăuți cu simptomatologie digestivă ușoară și suspiciune inițială de toxiinfecție alimentară. Suspect era laptele din programul „laptele și cornul”, dar DSP Suceava...

Scris de: Dana Lascu       21 mai 2019, 22:37

Atac ischemic tranzitor. E denumit mini-AVC întrucât e privit ca un semnal care avertizează riscul producerii unui atac cerebral vascular.

Scris de: Florina Pop       21 mai 2019, 18:23

Fie că vă spălați mâinile, fie că vă admirați manichiura, dați mai multă atenție la cum arată unghiile de la mâini decât celor de la picioare. Dar ar trebui să fiți atenția la culoarea unghiilor de la degetele picioarelor, pentru că ea semnalează diferite afecțiuni, unele...

Scris de: Dana Lascu       21 mai 2019, 17:32

Consumul unui ou pe zi nu pare să influențeze nivelul colesterolului sau riscul de AVC cauzat de colesterolul mărit, asta spun cercetătorii finlandezi. Ei nu spun, însă, ce se întâmplă în cazul consumului a mai multor ouă pe zi.

Scris de: Angela Sabău       21 mai 2019, 13:28

Autismul ar puta fi diagnosticat în 30 de secunde, cu ajutorul unei scanări RMN care să înregistreze activitatea creierului, ca răspuns la stimuli sociali și non-sociali. Ultima cercetare arată că se poate.

Scris de: Angela Sabău       21 mai 2019, 12:04

Citirea unei electroencefalograme (EEG) ar putea oferi un real ajutor în diagnosticarea bolii Parkinson, dar și a altor tulburări motorii.

Scris de: Angela Sabău       21 mai 2019, 10:16

Modificările de greutate la vârste înaintate ar putea fi un indiciu privind demența. Cel puțin asta au concluzionat cercetătorii coreeni.

Scris de: Angela Sabău       21 mai 2019, 09:05

Tumori hepatice. Mugur Grasu, medic primar radiolog la Institutul Clinic Fundeni a explicat, la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, cum pot fi îndepărtate tumorile hepatice.

Scris de: Florina Pop       21 mai 2019, 08:05

Primul cabinet stomatologic care va furniza servicii gratuite  pentru toate categoriile de persoane fără venituri şi asigurări medicale, dar și pentru  persoanele cu dizabilități, copii și adulți, va fi inaugurat joi în incinta Policlinicii Sociale Baba Novac din Capitală.

Scris de: Dana Lascu       20 mai 2019, 23:06

Vaccin, boli respiratorii. Cercetători din Australia au gândit o abordare inedită prin care și-au propus să combată simultan infecțiile gripale și pneumococice.

20 mai 2019, 22:50

Bilanț la Urgență: În doar 24 de ore, cinci pacienți cu infarct au fost intarnați la Terapie Intensivă într-un spital din București. Toți erau fumători, iar vârstele lor erau cuprinse între 41 și 57 de ani, arată Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, cardiolog la Spitalul de Urgență...

Scris de: Dana Lascu       20 mai 2019, 22:19

Boli mentale, antioxidant. Dacă legătura dintre sport și sănătatea mentală era cunoscută, cercetătorii au alăturat celor două un supliment antioxidant.

20 mai 2019, 22:08

Boala inflamatorie intestinală (IBD). Adulții care au dezvoltat această afecțiune ar avea o speranță de viață mai mică față de cei ce nu au IBD, susține un studiu.

20 mai 2019, 20:51

Ciroza hepatică sau cancerul de ficat sunt diagnosticate cu întârziere. Diabetul mărește riscul acestor boli cu potențial mortal.

Scris de: Angela Sabău       20 mai 2019, 11:26

Terapia prin hipnoză ar putea fi o soluție în cazul durerilor. Chiar dacă pare un truc magic, studiile arată că poate reduce substanțial durerile acute.

Scris de: Angela Sabău       20 mai 2019, 08:31

Aproape 50 de milioane de oameni din întreaga lume au o formă de demență, dar oamenii de știință încă nu sunt siguri exact ce cauzează această afecțiune cu foarte mmulte forme. Dar noul ghid de prevenire recent publicat de OMS punctează 12 factori de risc din stilul de viață și...

Scris de: Dana Lascu       19 mai 2019, 23:26

Dr. Mugur Grasu, medic primar radiolog în Departamentul de Radiologie, Imagistică Medicală și Radiologie Intervențională de la Institutul Clinic Fundeni este invitatul de luni, 20 mai, al emisiunii Academia de Sănătate, realizată de acad. prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de...

Scris de: Dana Lascu       19 mai 2019, 19:45

Când vine vorba de rujeolă, țările dezvoltate se gândesc la viitor. Un nou studiu arată că politicile actuale de vaccinare ar putea să nu fie suficiente pentru a împiedica reapariția bolii sau pentru eradicarea ei. Mai mult, lucrarea, publicată vineri în BMC Medicine,...

Scris de: Dana Lascu       19 mai 2019, 16:01

Ministrul Sănătății Sorina Pintea le promite medicilor de familie, în ziua în care sunt sărbătoriți la nivel internațional, că va lua „și alte măsuri menite să întărească cabinetele medicilor de familie”. Ea spune că din împrumutul de la Banca Mondială,...

Scris de: Adisa Codruț       19 mai 2019, 12:36

Astmul cardiac nu este o formă de astm clasic (bronșic), așa cum s-ar crede. Este un simptom clinic sever datorat unei insuficiențe cardiace și care necesită asistență medicală de urgență. Iată ce îl poate produce și cum îl diferențiezi de astmul bronșic.

Scris de: Dana Lascu       19 mai 2019, 10:25

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel