Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că este foarte important să mâncăm puțin și des, nu doar o singură masă pe zi.
"Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara.”, a declarat medicul.
De asemenea, mesele trebuie să conțină alimente sănătoase, bogate în nutrienți, și nu preparate fast-food. Un secret pe care puțini îl știu este că trebuie să mănânci mai puțin cu 30%.
”Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge determină o secreţie crescută de insulină, hormon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abdomenului.”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic.
Cât de dăunătoare este pizza
"În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului…Cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase. Și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație.
Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo: un amestec de grăsime cu făină, care este ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului.”, a precizat dr. Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News