De ce nu ar trebui niciodată să lași un copil în mașină. Nici măcar 1 minut!

Adisa Codruț |
Data publicării:

Temperatura din mașină poate crește de la 27 la 50 de grade în câteva minute. 

Căldura verii este adesea insuportabilă. Mai ales copiii și vărstnicii trebuie să fie foarte atenți la temperaturile ridicate. 

Un mare risc pentru sănătate este căldura din interiorul unei mașini parcate. În momentul în care aerul condiționat este închis sau nu mai funcționează și mașina se află în soare, nimeni nu ar trebui să stea/aștepte în autovehicul. 

Chiar dacă ieșim din mașină pentru a face mici cumpărături sau pentru a sta de vorbă cu cineva, nu ar trebui să lăsăm copiii mici, în special bebelușii, în autovehicul. 

Consecințe serioase

 

Deși nu sunt situații care apar în fiecare zi, ele pot avea consecințe grave și rezultate fatale, cum ar fi moartea minorului. Se estimează că, în Europa, o sută de copii au murit din aceste cauze în perioada 2006-2021.

Un copil lăsat sau uitat în mașină, pe timpul verii, are de suferit foarte mult din cauza căldurii. Activitatea cerebrală este grav afectată. 

Când corpul uman depășește 42 de grade, există un risc ridicat de a suferi de căldură, care poate fi deosebit de periculoasă în interiorul unei mașini, deoarece creșterea temperaturii are loc rapid. Iar hipertermia rezultată, plus deshidratarea pot duce la moarte.

Citește și 7 alimente INTERZISE copiilor. Ai procedat total greșit până acum, sunt DĂUNĂTOARE

Căldura nu afectează doar copiii, ci și persoanele cu boli cardiovasculare sau respiratorii și persoanele în vârstă, așa că trebuie să ne asigurăm că aceste persoane nu sunt lăsate niciodată singure în mașină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel