Demență: suplimentul atât de cunoscut, care te poat ajuta să o combați

Angela Sabău |
Data publicării:
Ulei de pește
Ulei de pește

Acest supliment popular poate ajuta la combaterea demenței, arată un nou studiu

Multe persoane care sunt îngrijorate cu privire la starea lot de sănătate la vârsta mai înaintată iau, deja unele suplimente despre care se spune că pot fi de ajutor.

Unii iau multivitamine pentru sănătatea generală, alții adăuga vitamina C atunci când sunt îngrijorați pentru sistemul imunitar sau iau calciu pentru a menține oasele puternice. Dar iată unul pe care trebuie să-l adăugați la dietă, pentru că noi cercetări sugerează că administrarea de suplimente cu ulei de pește ar putea reduce riscul de demență.

Studiul, publicat recent în revista Clinical Nutrition, a analizat informațiile alimentare de la peste 215.000 de adulți în vârstă fără demență pe o perioadă de aproximativ opt ani, în medie, comparând utilizarea suplimentelor de ulei de pește cu riscul de a face demență în acea perioadă. Cercetătorii au descoperit că utilizarea suplimentului a fost legată de un risc mai scăzut de demență.

Condiții de sănătate legate de demență

Cu toate acestea, merită semnalat faptul că, pentru acest studiu, participanții au raportat propriul consum de supliment de ulei de pește, ceea ce poate duce la unele inexactități, în comparație cu măsurarea altor indicatori ai cantității de grăsime în corpul lor.

„Ar fi fost frumos dacă ar fi folosit un biomarker validat (indicele omega-3) la începutul și pe tot parcursul perioadei de studiu pentru a obține o mai bună înțelegere a stării de omega-3 a subiecților”, Doug Cook, autor. „Indexul omega-3 reflectă aportul pe termen lung de omega-3. Deci, o persoană ar putea spune „Am luat două grame de uleiuri de pește sau omega-3”, dar dacă indicele lor de omega-3 ar fi scăzut, am ști că aportul auto-raportat a fost inexact.”

Totuși, această cercetare susține importanța de a avea acizi grași omega-3 în organism. Acestea au fost legate de o gamă largă de rezultate pozitive asupra sănătății: scăderea inflamației, întărirea sistemului imunitar, reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer și chiar ajutarea pielii, pe lângă diferitele lor beneficii cognitive.

„Este vital să vă asigurați că obțineți vitaminele antioxidante și grăsimile omega-3 de care creierul are nevoie pentru protecție și funcționare maximă”, spune Ngaire Hobbins, președintele diviziei din Tasmania a Asociației Australiane de Gerontologie și autorul cărții Brain Body Food – Ghidul suprem pentru a prospera în viața ulterioară și pentru a reduce riscul de demență.

„Aceste forme de vitamina A și E se găsesc în fructele, legumele și cerealele integrale intens colorate, în timp ce nucile, semințele și peștele gras oferă și grăsimi esențiale omega-3”, adaugă Hobbins. Deși cel mai bine este să obțineți nutrienți din alimentele pe care le consumați, suplimentarea vă poate ajuta, dacă nu puteți consuma alimentele acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel