Dieta cu micul dejun. Cum să arzi de două ori mai multe calorii

Dana Lascu / 22 feb 2020 / 06:05
Micul dejun, pe post de dietă
Micul dejun, pe post de dietă

Dacă vrei să slăbești, micul dejun contează mai mult decât crezi în dietă. Iată cum poți arde de două ori mai multe calorii

Dacă mănânci un mic dejun bogat, nu c ontează dacă e hiper sau hipocaliric, mai degrabă decât să mănânci mult la cină, asta poate preveni obezitatea și nivelul ridicat de zahăr în sânge, arată un nou studiu publicat în Jurnalul de Endocrinologie Clinică și Metabolism al Societății de Endocrinologie (Endocrine Society).

Corpul nostru consumă energie atunci când digerăm alimente, pentru absorbție, digestie, transport și depozitare de substanțe nutritive. Acest proces, cunoscut sub denumirea de termogeneză indusă de dietă (DIT), este o măsură a cât de bine funcționează metabolismul nostru și poate diferi în funcție de masă.

Arzi de două ori mai multe calorii

„Rezultatele noastre arată că o masă bogată servită la micul dejun, indiferent de cantitatea de calorii pe care o conține, creează termogeneză indusă de două ori mai mare decât aceeași masă consumată la cină", a declarat autorul corespondent al studiului, Juliane Richter, de la Universitatea din Lübeck, Germania. „Această constatare este semnificativă pentru toți oamenii, subliniind cât de important e să mănânci bine la micul dejun".

Cercetătorii au efectuat un studiu de laborator de trei zile pe 16 bărbați care au consumat un mic dejun cu conținut scăzut de calorii și o cină bogată în calorii, apoi viceversa, în a doua rundă. Ei au constatat că un consum de calorii identic a dus la o termogeneză indusă de dietă (DIT) de 2,5 ori mai mare dimineața decât seara. Creșterea concentrației de zahăr în sânge și a concentrațiri de insulină a fost diminuată după micul dejun, comparativ cu cina.

Rezultatele arată, de asemenea, că dacă mănânci un mic dejun ușor, cu conținut scăzut de calorii, îți va crește apetitul în special pentru dulciuri.

„Recomandăm pacienților cu obezitate, precum și persoanelor sănătoase, să mănânce mai degrabă un mic dejun bogat decât o cină consistentă, pentru a reduce greutatea corporală și a preveni bolile metabolice", a spus Richter.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy