Dr Apostolescu, mărturie CUTREMURĂTOARE din incendiul de la Matei Balș: Fumul era foarte gros, am încercat să intru prin balcon

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook
Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook

Dr. Cătălin Apostolescu, director medical al Institutului Matei Balș, era de gardă vineri dimineață, la ora 5.00, când a izbucnit incendiul care avea să curme viața a cinci pacienți. El a povestit cum s-au desfășurat acele clipe de groază. 

„Întâi am auzit o voce de bărbat, care am presupus că este un pacient, pentru că personalul nostru era în mare parte format din femei. Apoi am auzit și strigătul unei infirmiere, la 10-15 secunde distanță. Am încercat să intru în secție, dar era un fum foarte gros și nu am putut înainta. Am ales varianta să încerc să ajut oamenii prin balcon”, a spus medicul la Antena 3. 

Dr Cătălin Apostolescu a spus că după această zi fatidică se simte „stors, foarte obosit”. În momentul izbucnirii incendiului el se afla la 10 metri de salonul unde au murit pacienții, dar și că nu și-a dat seama, în prima fază, de unde provine incendiul.

„Porniseră sistemele de alarmă, porniseră imediat. Doar că fumul împiedica vizibilitatea, curentul a picat în minutele următoare”, a povestit dr Cătălin Apostolescu. 

Cum a intrat pe geam ca să ajungă în salonul în flăcări și cum s-au desfășurat pas cu pas eforturile de a salva viețile celorlalți pacienți din spital, aflați pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel