Folia de aluminiu: 9 moduri neașteptate de a o folosi

Adisa Codruț |
Data publicării:
Folie aluminiu      Foto: tips-and-tricks.co
Folie aluminiu Foto: tips-and-tricks.co

Folia de aluminiu are multiple utilzări. Iată o listă de moduri neașteptate în care poate fi folosită.

Toată lumea are cel puțin o rolă de folie de aluminiu într-un sertar de bucătărie undeva. Este foarte util pentru ambalarea prânzului sau la coptul în cuptor, dar iată câtev utilizări ingenioase ale foliei de aluminiu,

1. Îmbunătățește conexiunea WiFi

Oricine a experimentat lipsa semnalului wi-fi, la un moment dat. Dar cu doar un pic de folie de aluminiu, aceasta va fi pentru totdeauna o problemă a trecutului. Tot ce trebuie să faceți este să luați o bucată de folie pliată și să o puneți în spatele routerului. Aceasta trimite toate semnalele, înapoi în direcția corectă, făcând semnalul mult mai puternic.

2. Curățarea cratițelor

Aveți o tigaie care pare imposibil de curățat? Este posibil să fi ars accidental ceva. De multe ori, detergentul de vase nu mai este suficient pentru a scăpa de murdărie, dar cu folie de aluminiu ar putea funcționa. Tot ce trebuie să faceți este să puneți un pic de bicarbonat de sodiu în tigaie cu puțină apă. După aceea, o vei curăța cu un ghemotoc de folie petele dispar.

3. Folie de aluminiu în mașina de spălat vase

Acest sfat este pentru oricine deține o mașină de spălat vase. Mai ales cuțitele, furculițele și lingurile ies de multe ori încă arătând murdare. Folosind ghemotocul din folie de aluminiu, vasele vor ieși cu siguranță curate. Datorită unei reacții chimice între folie și ingredientele din săpunul pentru vase, vesela dvs. va ieși cu aspect nou.

4. Curățarea unui grătar

Vă pregătiți să folosiți grătarul, dar este încă murdar de la ultima dată când l-ați folosit? Curățarea acestui lucru poate fi o corvoadă îngrozitoare ... dar nu dacă folosești folie de aluminiu. Tot ce trebuie să faceți este să formați o bilă din folie și să o cfolosiți la curățarea grătarului. Acest lucru va face ca bucățile de mâncare arse să dispară.

5. Protejarea cheilor mașinii

În prezent, aproape toată lumea are chei auto care permit deblocarea mașinii de la distanță. În mod normal, semnalul nu este atât de puternic și funcționează doar de la distanță mică, dar unii hoți deștepți au găsit o modalitate de a sparge codurile și de a face semnalul mai puternic. Acest lucru face mai ușor deblocarea mașinii de la destul de departe. Din fericire, există o modalitate de a evita acest lucru. Tot ce trebuie să faceți este să vă înfășurați cheile în folie de aluminiu. Acest lucru blochează semnalul, ceea ce înseamnă că hoții vor avea ghinion.

6. Ascuțirea foarfecelor

Aveți foarfece care sunt prea uzate pentru a mai tăia corect? Iată un truc care le va face la fel de bune ca și când ar fi noi. Tot ce aveți nevoie este - desigur - o bucată de folie de aluminiu. Îndoiți-l în jumătate de câteva ori până când aveți opt straturi. Apoi, tăiați-o cu foarfeca de câteva ori și veți observa că devine mai ascuțită instantaneu. Dacă nu sunteți mulțumit,  încercați să tăiați de câteva ori o bucată de șmirghel și veți vedea cât de bine funcționează!

7. Călcarea rufelor

Calcatul este o corvoadă uneori și poate dura destul de mult timp. Folia de aluminiu poate ajuta procesul să meargă mult mai rapid. Tot ce trebuie să faceți este să acoperiți masa de călcat cu folie. Cum funcționează asta? Folia reflectă căldura fierului de călcat înapoi în haine, ceea ce înseamnă că ajungeți să călcați ambele părți în același timp!

8. Păstrați aragazul curat

Folia de aluminiu este soluția perfectă pentru menținerea curată a aragazului. Trebuie doar să puneți câteva foi de folie în jurul arzătoarelor. În acest fel, puteți prinde cu ușurință toți stropii de grăsime și bucățile mici de alimente care cad lângă tigaie, fără a vă murdări întreaga sobă. După ce gătiți de câteva ori, veți arunca folia și veți pune bucăți noi. Acest lucru vă va economisi multă muncă de curățare.

9. Păstrarea bananelor mai mult timp

Bananele trec de multe ori de la galben la maro într-o perioadă scurtă de timp. Unora nu le place să mănânce banane pline de pete maronii, așa că cel mai bine este să evitați asta. Există o soluție pentru asta. Tot ce trebuie să faceți este să înfășurați coada bananelor în folie de aluminiu. Acest lucru va menține bananele proaspete mai mult timp și își vor păstra frumoasa culoare galbenă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel