Îngrijirea pielii: 7 semnale pe care pielea ți le transmite despre sănătatea ta

Angela Sabău |
Data publicării:
Dermatita atopică. Foto: Pixabay
Dermatita atopică. Foto: Pixabay

Iată câteva semnale de alarmă pe care le transmite pielea, atunci când ceva nu funcționează bine în organism. 

Pielea este cel mai mare organ al corpului și uneori transmite semnale clare, atunci când ceva nu funcționează bine. Uneori ar putea apărea erupții, ochi umflați și roșii, sau fața rozalie, fără să fi pus fard.

Iată câteva motive pentru care pot apărea: corpul uman este compus din diferite elemente, atunci când unul nu funcționează, ar putea prezenta semne asupra aspectului fizic. Dar asta nu înseamnă neapărat că ai boala. Este un indiciu puternic că este posibil să ai o problemă de bază și că trebuie să mergi la un medic.

Ținând cont de asta, iată 10 lucruri pe care pielea încearcă să ți le transmită.

Înroșirea poate fi semn de rozacee

Crezi că fața ta este mereu roșie? Este posibil să suferi de o boală numită rozacee. Este o afecțiune comună a pielii care provoacă roșeață și umflături mici, pline de puroi. Nu este o afecțiune gravă, dar are nevoie de îngrijiri medicale pentru a scăpa. Din păcate, uneori poate fi un semn de lupus.

Acneea este adesea semnul dezechilibrului hormonal

Acnee diferită poate însemna probleme hormonale diferite. De la sindromul ovarelor polichistice până la menopauză, acneea ar putea fi un indiciu al unui dezechilibru hormonal subiacent de care nu știi.

Erupții în jurul gurii? Ar putea fi o infecție

Infecțiile bacteriene duc adesea la erupții în jurul gurii. Se întâmplă de cele mai multe ori când ne atingem fața cu mâinile prea des. Data viitoare spală-te pe mâini înainte de a-ți atinge fața.

Ochii umflați pot semnala o problemă de stil de viață

Lipsa somnului este, desigur, una dintre cauzele majore de a oferi acel aspect. Dar, potrivit Clinicii Mayo, alergiile, fumatul și consumul de prea multă sare, pot da și pungile sub ochi.

Vitiligo ar putea fi un semn de diabet

Petele albe sau petele de pe piele ar putea fi un indiciu al diabetului sau al anemiei. Așa că nu ignora dacă pielea începe brusc să-și schimbe culoarea.

Iritații în jurul nasului pot însemna indigestie

Dacă iritațiile se dezvoltă adesea în jurul nasului și gurii, ar putea însemna probleme de digestie sau sensibilitate alimentară. Consultați un medic pentru a vă asigura ce cauzează erupția.

Pielea uscată ar putea fi un semn al tiroidei

Pielea uscată este o problemă comună care afectează aproape toată lumea. Ar putea fi din cauza unui duș fierbinte sau a deshidratării pielii. Dar uneori, ar putea fi un semn al unui dezechilibru hormonal, cum ar fi hipotiroidia, după cum a raportat Huffington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel