Urmărește dezbaterea live

TELAPREVIRUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

TELAPREVIRUM - prospect. Acțiune: antiviral; inhibitor al serin proteazei VHC NS3-4A esenţială pentru replicarea virală.

TELAPREVIRUM - prospect

Denumire comercială: INCIVO

Forma: comprimate filmate

Indicații: În asociere cu peginterferon alfa şi ribavirină, este indicat în tratamentul hepatitei cronice cu virus C, genotipul 1, la pacienţii adulţi cu boală hepatică compensată (inclusiv ciroză): a) netrataţi anterior sau b) care au fost trataţi anterior cu interferon alfa în monoterapie sau în asociere cu ribavirină, inclusiv pacienţii cu recădere, pacienţii cu răspuns terapeutic parţial sau pacienţii care nu au răspuns la tratament.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Administrare concomitentă cu substanţe active metabolizate de CYP3A, precum alfuzosin, amiodaronă, bepridil, chinidină, astemizol, terfenadină, cisapridă, pimozidă, derivaţi de ergot, lovastatină, simvastatină, atorvastatină, sildenafil sau tadalafil (numai atunci când sunt utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale pulmonare) şi midazolam sau triazolam administrată pe cale orală. Administrare concomitentă cu orice tip de antiaritmice din clasa Ia sau III, cu excepţia lidocainei administrată intravenos. Administrare concomitentă cu substanţe active care sunt inductori puternici ai CYP3A (rifampicină, sunătoare, carbamazepină, fenitoină sau fenobarbital).

Atenție: Valorile ARN-VHC trebuie monitorizate în săptămânile 4 şi 12 de tratament.; dacă nu se obţine răspuns virusologic adecvat, tratamentul se întrerupe. Trebuie monitorizată evoluţia tuturor erupţiilor cutanate tranzitorii până la dispariţia acestora; în cazuri severe, se întrerupe administrarea, temporar sau permanent. Monitorizare hematologică. Se recomandă atenţie deosebită pentru a evita sarcina la paciente şi la partenerele pacienţilor de sex masculin. Prudenţă la pacienţii cu antecedente de prelungire a intervalului QT dobândită, bradicardie relevantă clinic (frecvenţă cardiacă persistent < 50 bpm), antecedente de insuficiență cardiacă cu fracţie de ejecţie a ventriculului stâng  redusă.

Reacții adverse: Foarte frecvente: anemie; greaţă, diaree, vărsături, hemoroizi, proctalgie; prurit, erupţii cutanate tranzitorii. Frecvente: candidoza orală; trombocitopenie, limfopenie; hipotiroidie; hiperuricemie, hipopotasiemie; disgeuzie, sincopă; prurit anal, rectoragie, fisură anală; hiperbilirubinemie; eczemă, edem facial, erupţii cutanate exfoliative; edeme periferice, gust modificat al medicamentului. Mai puţin frecvente: gută; retinopatie; proctită; erupţie cutanată medicamentoasă însoţită de eozinofilie şi simptome sistemice, urticarie. Rare: sindrom Stevens-Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel