Știrile zilei - 6 iulie. Cele mai importante informații din sănătate

Florina Pop |
Data publicării:
Știrile zilei
Știrile zilei

DC Medical vă prezintă cele mai importante știri din sănătate ale zilei de 6 iulie.

Știrile zilei de 6 iulie:

 

RECOMANDĂRI

Dieta vegană - Deficiențele nutriționale care distrug pielea CITEȘTE MAI MULTE

Alergii - Zmeura ar putea avea același efect calmant ca steroizii în tratarea unei alergii, potrivit unui nou studiu. CITEȘTE MAI MULTE

Câte amenzi au fost aplicate pentru nepurtarea măștilor? Un răspuns surprinzător a venit de la Ministerul de Interne la solicitarea DC News, care solicita informații despre amenzile care s-au aplicat pentru nepurtarea măștii. CITEȘTE MAI MULTE

Intoxicații alimentare - Salmonella. Cum îți dai seama dacă un aliment este contaminat și cum eviți îmbolnăvirea. CITEȘTE MAI MULTE

Fertilitatea feminină, măsurată printr-un test al părului - Nivelul unui hormon de fertilitate poate fi măsurat printr-un test de păr la reprezentantele sexului frumos. CITEȘTE MAI MULT.

Ritmul circadian, scris în gene ori nu? - Înțelegerea deplină a modului în care funcționează ritmul circadian ar ajuta omenirea să explice o serie de procese naturale ca îmbătrânirea și probleme de sănătate precum cancerul. CITEȘTE MAI MULT.

Inimă: testul care spune cât de sănătoase sunt arterele tale - Medicul de familie prescrie statine dacă e cazul pentru reducerea colesterolului și scăderea riscului de boli cardiovasculare. CITEȘTE MAI MULT.

Violența din spatele crimei de la Arad. Explicațiile unui faimos criminalist - Cunoscutul criminalist Dan Antonescu a povestit, pentru DC News, detalii din crima care a îngrozit Aradul: minorul de 17 ani ce a ucis un bărbat de 49. CITEȘTE MAI MULT.

Bolile autoimune, în creștere: ce le determină - Bolile autoimune sunt în creștere în SUA, iar cercetătorii au analizat datele din ultimii 20 de ani. Ce au descoperit i-a surprins chiar și pe ei. CITEȘTE MAI MULT.

Secretul longevității, dezvăluit de Constantin Bălăceanu-Stolnici - Academicianul a împlinit 97 de ani. Acesta a dezvăluit, pentru DC News, secretul longevității. CITEȘTE MAI MULT.

Malarie: o nouă soluție în tratarea acestei boli - O metodă care implică infectarea celulelor hepatice cu paraziți ar îmbunătăți studiul malariei în India. CITEȘTE MAI MULT.

 

CANCER

Cancerul testicular, simptome la care trebuie să fii atent - se dezvoltă lent și poate dura ani de zile până să fie descoperit. În unele cazuri e depistat când deja s-a răspândit în corp. CITEȘTE MAI MULTE

Cancerul pancreatic: tot ce trebuie să știi despre cauze, simptome sau riscuri - Cancerul pancreatic are o serie de particularități. Ce îl cauzează, care sunt simptomele, cine sunt cei mai expuși și ce forme de tratament sunt disponibile în prezent, sunt informații pe care vi le prezentăm mai jos. CITEȘTE MAI MULT.

 

COVID-19

Românii din aceste țări nu intră în izolare/carantină la revenirea în țară. Lista statelor. CITEȘTE MAI MULT.

Peste 500 de pacienți COVID, externați după hotărârea CC - Proiectul de lege care ar aduce Guvernului pârghii pentru a gestiona pandemia declarată la nivel global va ajunge de urgență la Parlament pentru a fi votată. Peste 500 de pacienți cu COVID-19 au fost externați la cerere, după hotărârea Curții Constituționale. CITEȘTE MAI MULTE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un nou apel la respectarea măsurilor de distanțare fizică, în contextul în care numărul de persoane internate în spital continuă să crească din cauza infecției cu noul coronavirus. CITEȘTE MAI MULTE

Epidemiolog, scenariu: în august am putea ajunge la 800 de noi cazuri pe zi - Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a relansat un avertisment în acest sens. CITEȘTE MAI MULTE

Ce vor însemna carantina și izolarea pentru români. Anunțul lui Raed Arafat. CITEȘTE MAI MULTE

Pandemia COVID-19 într-un spital de linia 1 - Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit, la Academia de Sănătate, despre pandemia COVID-19 într-un spital de primă linie în lupta pentru viața pacienților. CITEȘTE MAI MULTE

Al 51-lea deces din Bistrița-Năspud de COVID-19 - Încă o persoană a decedat la căminul pentru vârstnici de la Maieru, județul B-N, în urma infecției cu coronavirus. CITEȘTE MAI MULT.

Orban, despre cât timp va fi obligatorie purtarea măștii: „atât cât va fi nevoie” - Premierul Ludovic Orban a vorbit despre obligativitatea purtării măștii și a răspuns unor întrebări legate de cât timp va fi menținută această măsură. CITEȘTE MAI MULT.

Angajat al Guvernului, testat pozitiv cu infecția COVID-19. CITEȘTE MAI MULT. 

Cluj, anchetă epidemiologică în cazul prefectului: care este sursa infecției. CITEȘTE MAI MULT.

 

ALERTE

Salmonella - Au fost descoperite ouă cu salmonella într-un lanț de supermarketuri din România. Produsele au fost retrase de la comercializare. CITEȘTE MAI MULTE.

Ciumă bubonică în China - Mai multe animale, interzise la consum. CITEȘTE MAI MULTE.

 

ANIVERSĂRI/ZILE INTERNAȚIONALE

Reputatul profesor și diabetolog Nicolae Hâncu, distins de UMF Cluj cu Medalia „Iuliu Hațieganu” la aniversarea vârstei de 80 de ani. CITEȘTE MAI MULTE.

Ziua Internațională a Sărutului, sărbătorită în fiecare an pe 6 iulie, este momentul perfect pentru a sărbători acest gest simplu, dar puternic.CITEȘTE MAI MULTE

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel