TOATE paturile ATI pentru pacienții COVID-19, ocupate

Angela Sabău / 22 oct 2021 / 14:10
Paturile ATI
Paturile ATI

La acest moment, toate paturile ATI din spitalele din țară destinate pacienților Covid-19 sunt ocupate.

În data de 22 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1689 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 
În București sunt avizate de DSP 370 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 154 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 
Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

 1.848 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite GCS.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy