3 obiceiuri care îți pot îmbunătăți de dimineață starea de bine. Fă-le înainte de 10 dimineața!

Adisa Codruț |
Data publicării:
ce trebuie să faci dimineața imediat ce te-ai trezit. Foto: Pixabay
ce trebuie să faci dimineața imediat ce te-ai trezit. Foto: Pixabay

Specialiștii recomandă câteva obiceiuri sănătoase pentru a îmbunătăți, încă de la primele ore ale zilei, starea de bine.

Iată câteva obiceiuri:

1. Bea un pahar de apă imediat ce te trezești - îți rehidratează corpul după ce ai dormit, îți pune în funcțiune sistemul digestiv și, în general, pune lucrurile în mișcare. Adăugați un strop de suc proaspăt de lămâie sau de oțet de mere dacă doriți cu adevărat să intensificați efectele. Potrivit expertului în sănătate Ingrid DeHart, administrarea regulată de oțet de cidru de mere poate ajuta la orice, de la colesterol la echilibrarea zahărului din sânge. Ea sugerează câte o lingură de cidru de mere nepasteurizat într-un pahar de apă înainte de prânz și cină, pe lângă paharul de dimineață.

2. Nu vă uitați în telefon sau alte dispozitive imediat ce vă treziți - vă vor aglomera mintea la prima oră a dimineții. Dacă vrei cu adevărat să rămâi sănătos, așteaptă cel puțin o oră înainte de a te apuca să te uiți pe ecran pentru a-ți optimiza creierul. Acest lucru vă va face mai clar și mai concentrat și vă va ajuta să reduceți stresul.

4. Fă exerciții fizice - fie că este vorba de întindere, dans sau de a face un antrenament viguros, punându-vă corpul în mișcare dis-de-dimineață, o cheie majoră pentru a duce o viață sănătoasă. Activitate fizică regulată poate ajuta la ameliorarea depresiei, vă poate ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă, vă poate reduce riscul de boli cronice și multe altele. De asemenea, dacă faceți acest lucru la prima oră a dimineții, vă ajută să vă simțiți ca și cum ați realizat cu adevărat ceva - stabilind un precedent sănătos și fericit pentru ziua dumneavoastră, potrivit yourtango.

Citiți mai multe pe Spectacola.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel