4 moduri în care corpul tău îți spune că nu mănânci destule fibre

DCMedical Team |
Data publicării:
Endometrioză    Foto: Pixabay
Endometrioză Foto: Pixabay

Introducerea multor fibre în mesele tale este o parte extrem de importantă a unei alimentații sănătoase.

Introducerea multor fibre în mesele tale este o parte extrem de importantă a unei alimentații sănătoase.

"Este esențială pentru o digestie bună și vă menține microflora intestinală sănătoasă", spune Frances Largeman-Roth, expert în nutriție și autor al cărții Smoothies & Juices: Bucătăria vindecătoare a prevenției.

Fibrele ajută, de asemenea, la reducerea riscului de boli cronice - inclusiv cancerul, bolile cardiovasculare și diabetul de tip 2 - și mențin colesterolul sub control, adaugă Jennifer Martin-Biggers, vicepreședinte pentru afaceri științifice și educație la Hum Nutrition.

Și, într-adevăr, simptomele pe termen scurt ale unei diete sărace în fibre pot fi cel puțin neplăcute. Ar trebui să consumăm zilnic 25-35 de grame de fibre totale, dar, potrivit lui Largeman-Roth, majoritatea  nu respectă această recomandare, ceea ce înseamnă că semnele dietei sărace în fibre enumerate mai departe sunt incredibil de frecvente.

Iată care sunt cele mai frecvente semne pe care le dă corpul atunci când nu consumați suficiente fibre:

1. Constipația

"Probabil că știi deja că te poți constipa fără fibre. Consumul de fibre suficiente - precum și de apă - te ajută să mergi mai ușor la baie, fără să te chinui", spune Largeman-Roth.

Fibrele insolubile sunt responsabile pentru adăugarea de volum la scaun, ceea ce ajută la aprovizionarea sistemului digestiv cu ceva substanțial de eliminat. Fibrele solubile ajută ca mai multă apă să rămână în scaun, ceea ce face ca acesta să fie mai moale și, prin urmare, mai puțin dureros să treacă prin intestine. Consumând mai multe  fibre în dieta dvs. vă va ajuta să vă asigurați vizite mai ușoare (și mai frecvente) la baie.

Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt celelalte trei simptome ale unui ocnsum redus de fibre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel