5 beneficii UIMITOARE ale consumului zilnic de apă cu lămâie

Angela Sabău |
Data publicării:
Apă cu lămâie
Apă cu lămâie

Apa cu lămâie este deja cunoscută ca fiind benefică pentru organism, dar iată cum anume acționează și ne îmbunătățește sănătate. Iată de ce ar trebui consumată zilnic.

În timp ce lucrați de acasă, monitorizarea sănătății poate fi o sarcină dificilă. Nu există aproape deloc aer proaspăt și nicio activitate fizică. Mai mult, pandemia este responsabilă și de slăbirea sistemului imunitar al organismului. În astfel de momente, a avea o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos poate face minuni pentru organism și îți întărește imunitatea.

Apa cu lămâie este un astfel de lucru pe care ar trebui să îl consumi zilnic. Este delicios și răcoritor de băut și este extrem de benefic pentru sănătate.

Beneficii pentru sănătate ale consumului regulat de apă cu lămâie

Hidratează organismul

Lămâile sunt bogate în vitamina C, iar apa menține corpul hidratat. Prin urmare, consumul zilnic de apă cu lămâie asigură un organism bine hidratat și sănătos.

Ajută la pierderea în greutate

Consumul zilnic de apă cu lămâie stimulează metabolismul organismului și ajută la arderea rapidă a grăsimilor, menținând astfel nivelul de calorii sub control și ajutând la pierderea în greutate.

Îmbunătățește digestia

Luați apă cu lămâie când vă treziți dimineața, pe stomacul gol, pentru ca aceasta să acționeze ca un laxativ și să îmbunătățească procesul digestiv. Consumul de apă cu lămâie ajută, de asemenea, la ameliorarea simptomelor constipației.

Tratează pietrele la rinichi

Acidul citric, prezent în lămâi, ajută la descompunerea cristalelor mici care pot duce la apariția pietrelor la rinichi. Deoarece apa cu lămâie funcționează ca un laxativ, ajută la eliminarea acestor pietre din organism și la reducerea riscului de apariție a pietrelor la rinichi.

Face pielea să strălucească

Lămâia este o sursă bogată de vitamina C, un antioxidant care ajută la menținerea pielii sănătoase și la menținerea strălucirii. Consumul regulat de apă cu lămâie ajută la reducerea liniilor fine, ridurilor, cicatricilor și uscăciunii feței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel