5 lucruri despre vitamina C pe care ar fi bine să le știi

Florina Pop |
Data publicării:
Portocale  FOTO: pixabary
Portocale FOTO: pixabary

Vitamina C se găsește în fructe și legume. Nu previne răceala, dar sistemul imunitar are nevoie de ea pentru a funcționa optim.

Vitamina C este foarte importantă pentru buna funcționare a organismului. Se găsește în fructe - portocale, grapefruit, lămâi, fructele de pădure, căpșuni, papaya, kiwi, ananas, melon, prune, pepene verde, banane, mere și pere. Dar și în legume: ardei grași, varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, roșii, cartofi dulci, dovlecei.

Iată câteva lucruri interesante despre vitamina C:

* Vitamina C poate ajuta alți nutrienți să funcționeze mai bine.

* Nu previne răceala, dar sistemul imunitar are nevoie de vitamina C pentru a funcționa corect.

* Vitamina C te ajută să scapi de substanțele chimice care provoacă daune în interiorul corpului tău. Ajută la înlăturarea efectelor poluării, a fumului de țigară, a razelor solare, a radiațiilor și chiar ajută la transformarea alimentelor în energie.

* Îți ajută ochii. Vitamina A din morcovi nu este singurul lucru bun pentru ochii tăi. Vitamina C ar putea încetini degenerescența maculară legată de vârstă (AMD), dar nu va preveni boala. Vitamina C poate reduce riscul de cataractă.

* Când fumezi, vei avea niveluri mai scăzute de vitamina C în corpul tău. Persoanele care sunt în jurul fumătorilor sunt și ele afectate și ar putea consuma și mai multă vitamina C, potrivit medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel