Alina Culcea, vicepreședinte ARPIM: Nu se poate trata sănătatea românilor în salturi

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Alina Culcea, vicepreședinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționale de Medicamente, a declarat la dezbaterea Health România, organizată de DC Media Group, că sănătatea românilor nu poate fi tratată în sincope.

ARPIM, sănătate. Vicepreședintele Asociației Române a Producătorilor Internaționale de Medicamente (ARPIM), Alina Culcea, a afirmat, la dezbaterea Health România, organizată de DC Media Group, că așteaptă două lucruri de la guvernanți.

"Sunt două lucruri pe care ni le dorim: predictabilitate – înseamnă să știm care este momentul când să putem aduce moleculele noi pe piața din România; adică o legislație foarte clară, cu termene stabilite. Înseamnă, din nou, voință politică și un termen foarte clar al deschiderii de liste compensate. Ne-am dori să știm de câte ori pe an există disponibilitate din partea Guvernului de a deschide lista de compensate. Și sustenabilitate - un prag pe care împreună să-l decidem ca să fie sustenabil pentru industrie ca și contribuție", a declarat Alina Culcea.

ARPIM, sănătate: e nevoie de o abordare continuă

Potrivit sursei citate, de la guvernanți, pe partea de sănătate, se așteaptă continuitate. "Ce dorim noi de la dumneavostră este nu un tratament în salturi, ci o regularitate în a crește bugetul de medicamente. (...) Simțim un pic de blocaj anul acesta comparativ cu anii trecuți", adaugă Alina Culcea.

Aceste afirmații vin după ce vicepreședintele ARPIM a salutat schimbările în bine survenite în ultimii doi ani: salarizarea medicilor, finanțarea inovației, introducerea de 40 de molecule noi pe piață etc.

"Trebuie să fim conștienți că nu se vor repara toate problemele într-un an. S-au făcut eforturi, s-au adus, într-adevăr, elemente noi de finanțare pe bugetul de medicamente. Salutăm acest lucru, dar revenim la conceptul de prevenție. (...) Nu se poate trata sănătatea românilor în sincope, în salturi. Este nevoie de o abordare continuă. Și nu credem în formule magice. Nu credem că există o formulă magică care să rezolve în acest moment acest aspect de care dumneavoastră vorbeați, de clawback (n. r. discursul este adresat ministrilor Sănătății și Finanțelor)", mai precizează aceasta.

Forumul „HEALTH ROMÂNIA: Radiografia sistemului de sănătate în 2019" a fost organizat de trustul de presă DC Media Group. Evenimentul, care a fost transmit simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News, DC Business și DC Medical, i-a avut ca parteneri principali pe Abbvie și Antibiotice Iași. Alături de ei, parteneri au fost Terapia (parte a Sun Pharma Company), Rețeaua privată de Sănătate Regina Maria, Pfizer, Roche, Servier și lanțul de clinici private Sanador.

Forumul „HEALTH ROMÂNIA: Radiografia sistemului de sănătate în 2019” a fost organizat de trustul de presă DC Media Group. Evenimentul, care a fost transmit simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News, DC Business și DC Medical, i-a avut ca parteneri principali pe Abbvie și Antibiotice Iași. Alături de ei, parteneri au fost Terapia (parte a Sun Pharma Company), Rețeaua privată de Sănătate Regina Maria, Pfizer, Roche, Servier și lanțul de clinici private Sanador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel