Boala inflamatorie intestinală: motivul pentru care ar trebui să eviți alimentele ultraprocesate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimentele procesate
Alimentele procesate

Boala inflamatorie intestinală este un motiv suficient de serios pentru a ne determina să evităm, pe cât posibil, alimentele ultraprocesate.

Alimentele ultra-procesate sunt extrem de convenabile și ușor de folosit. Găsim aproape orice fel de mâncare preambalată, de la mese gata preparate la produse de patiserie și gustări. Dar aceste alimente sunt de obicei încărcate cu o mulțime de zaharuri adăugate, grăsimi, sare, aditivi chimici și conservanți.

Un studiu publicat online de BMJ sugerează că consumul de alimente ultra-procesate - precum gogoși, gustări sărate, băuturi răcoritoare și carne procesată - este asociat cu riscuri mai mari de boli inflamatorii intestinale (IBD, cum ar fi boala Crohn sau colită ulcerativă).

Cercetătorii au analizat obiceiurile dietetice auto-raportate ale a peste 116.000 de adulți de vârstă mijlocie și în vârstă din întreaga lume care au fost urmăriți timp de aproximativ 10 ani.

Persoanele care au consumat una până la patru porții pe zi au avut un risc crescut de 67% de a suferi de boala inflamatorie intestinală, în comparație cu persoanele care au consumat mai puțin de o porție de alimente ultra-procesate pe zi.

Cei care au consumat cinci sau mai multe porții de alimente ultra-procesate pe zi au avut un risc crescut cu 82% pentru boala inflamatorie intestinală.

Cercetătorii spun că poate exista ceva despre modul în care sunt procesate alimentele, care contribuie la boala inflamatorie intestinală.

Studiul este doar observațional și nu demonstrează că consumul de alimente ultraprocesate provoacă boala inflamatorie intestinală, dar este probabil să fie așa.

Oamenii de știință suspectează deja că consumul de alimente procesate poate genera un amestec nesănătos de microbi în intestin, ducând la inflamații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel