Cerealele integrale: cât de benefice sunt, cu adevărat

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Pâine din făină integrală
Pâine din făină integrală

Cerealele integrale par să fie chiar mai benefice pentru sănătate decât se crede.

De ani de zile, ghidurile federale de nutriție au îndemnat americanii să mănânce mai multe cereale integrale, iar noi dovezi oferă un sprijin suplimentar acestui sfat.

Studiul s-a bazat pe date de la peste 3.100 de persoane din Framingham Heart Study Offspring Cohort, care a început în anii 1970. Cercetătorii au urmărit modificările riscurilor lor legate de inimă la intervale de patru ani pe parcursul a aproximativ 18 ani.

Ei au descoperit că persoanele care au consumat cel puțin trei porții de cereale integrale pe zi au avut creșteri mai mici ale nivelului de zahăr din sânge, tensiunii arteriale și mărimea taliei, comparativ cu cei care au mâncat mai puțin de jumătate de porție pe zi. Creșterile acestor trei factori sunt asociate cu șanse mai mari de a dezvolta boli cardiovasculare.

Pâinea integrală 100% din grâu conține o mulțime de fibre și substanțe nutritive - și este una dintre alegerile cele mai sănătoase. O felie medie de pâine făcută cu făină integrală de grâu oferă 80 de calorii, 5 g proteine, 0 g grăsimi, 20 g carbohidrați și 3 g fibre.

Pâinea integrală de sută la sută conține, de asemenea, cantități variate de minerale esențiale, cum ar fi seleniu, mangan, calciu, tiamină și fosfor. Îndeplinirea nevoilor dvs. de nutrienți este foarte bună, dar scopul final al unei nutriții bune este, desigur, rezultatele efective pentru sănătate.

Pâinea integrală din grâu oferă cu siguranță în acest domeniu. În plus, mai multe studii au demonstrat efectele pozitive ale cerealelor integrale asupra controlului greutății. Un studiu din 2018 a constatat că, atunci când adulții au înlocuit grâul rafinat cu grâu integral în dietele lor, aceștia au înregistrat o pierdere semnificativă de grăsime viscerală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel