China. Scandalul vaccinurilor a ajuns în stradă

Vlad Manolache / 07 aug 2018 / 21:29

China se confruntă cu o situație dificilă în urma descoperirii vaccinurilor care nu îndeplineau standardele de calitate de pe prospecte. Mai multe persoane au ieșit în stradă.

Mai muși activiști chiezi și părinția au protestat două zile în fața clădirilor guvernamentale de la Beijing pentru a protesta împotriva vaccinurilor cu probleme care au ajuns pe piața din China. După ce sute de mii de copii au fost vaccinați, autoritățile au început o anchetă ale căror date nu sunt încă publice. Se cunoaște faptul că 15 oameni din conducerea companiei în care s-au fabricat vaccinurile au fost arestați. 

Se așteaptă răspunsuri și o legislație mai aspră

O mamă a unui copil vaccinat a declarat pentru CNN că vrea răspunsuri clare din partea guvernului cu privire la situația actuală. "Până acum, nu par să vrea să rezolve problema, așa că vom continua cu siguranță să continuăm protestele și pe viitor", a declarat femeia. Totodată, cei prezenți la protest cer înasprirea legislației în privința sigurnaței medicamentelor.  

Guvernul chinez a încercat să readucă încrederea publicului în industria medicală și alimentară, după ce o serie de scandaluri din ultimele decenii au afectat percepțiile privind calitatea bunurilor chinezești.
Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy