China. Scandalul vaccinurilor a ajuns în stradă

Vlad Manolache |
Data publicării:

China se confruntă cu o situație dificilă în urma descoperirii vaccinurilor care nu îndeplineau standardele de calitate de pe prospecte. Mai multe persoane au ieșit în stradă.

Mai muși activiști chiezi și părinția au protestat două zile în fața clădirilor guvernamentale de la Beijing pentru a protesta împotriva vaccinurilor cu probleme care au ajuns pe piața din China. După ce sute de mii de copii au fost vaccinați, autoritățile au început o anchetă ale căror date nu sunt încă publice. Se cunoaște faptul că 15 oameni din conducerea companiei în care s-au fabricat vaccinurile au fost arestați. 

Se așteaptă răspunsuri și o legislație mai aspră

O mamă a unui copil vaccinat a declarat pentru CNN că vrea răspunsuri clare din partea guvernului cu privire la situația actuală. "Până acum, nu par să vrea să rezolve problema, așa că vom continua cu siguranță să continuăm protestele și pe viitor", a declarat femeia. Totodată, cei prezenți la protest cer înasprirea legislației în privința sigurnaței medicamentelor.  

Guvernul chinez a încercat să readucă încrederea publicului în industria medicală și alimentară, după ce o serie de scandaluri din ultimele decenii au afectat percepțiile privind calitatea bunurilor chinezești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel