Daniel Chiţoiu va fi externat astăzi din Spitalul Floreasca. Urmează să fie fie audiat de oamenii legi

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
 Daniel Chițoiu, fostul ministru de Finanțe. Foto Facebook
Daniel Chițoiu, fostul ministru de Finanțe. Foto Facebook

Fostul ministru de Finante Daniel Chițoiu va fi externat astăzi, după ce a stat mai bine de o săptămână internat la Spitalul Floreasca, în urma accidentului mortal pe care l-ar fi provocat, pe 26 decembrie, în judetul Argeș. Politicianul a fost internat cu mai multe coaste rupte și fractură de stern.

Potrivit Digi24, medicii au stabilit că politicianul poate fi externat, după o săptămână petrecută în unitatea medicală. Acesta urmează să răspundă în fața legii pentru accidentul în care a fost implicat, și care a avut ca urmare, pierderea a două vieți. Accidentul a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfirești din Argeș. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.

Surse judiciare susțin că Daniel Chițoiu va fi audiat după externare, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.
Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. În plus, poziția mașinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăției.

Conform Poliției Argeș: „La acest moment se desfășoară cercetări in rem (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel