Ebola, vaccinul experimental care oferă protecție pe termen lung

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ebola a ucis mii de oameni
Ebola a ucis mii de oameni

O echipă de cercetători au analizat răspunsului molecular care apare în sistemul imunitar după vaccinarea împotriva Ebola.

Ebola, vaccin. Cercetătorii unui laborator de la Institutul de Știință Weizmann și experți de la Universitatea din Köln au făcut echipă ca să vadă cum reacționează organismului uman la nivel molecular după vaccinarea împotriva Ebola. Munca lor ajută organizațiile de sănătate să elaboreze strategii mai bune pentru conținerea și prevenirea bolii.

"Aceste vaccinuri - realizate prin metode recombinante care atașează o proteină Ebola la un virus inofensiv - sunt greu de produs și, prin urmare, nu sunt suficiente pentru a vaccina o întreagă populație. În plus, lupta civilă în unele zone în care Ebola este astăzi plină de ravagii, faptele că de multe ori este nevoie în sate greu de atins și că, din cauza insuficienței sale, vaccinul tinde să fie administrat doar celor care sunt deja bolnavi. Înțelegerea exactă a reacției imune după producerea vaccinării nu va ajuta doar la rafinarea vaccinului, ci ne poate ajuta să înțelegem dacă va funcționa împotriva diferitelor tulpini de virus sau dacă doza administrată astăzi este cea mai bună", consideră Dr. Ron Diskin de la Departamentul de Biologie structurală a Institutului amintit, citat de sciencedaily.

Ebola, vaccin. Semne în sânge

Cercetarea a început în laboratorul imunologului Florian Klein de la Universitatea din Köln. Acesta a căutat semne ale răspunsului imun în probele de sânge de la șase persoane care au primit vaccinul cu un an sau mai devreme.

Potrivit Institutului de Știință Weizmann, echipa de cercetare a evidențiat celulele B - cele care produc anticorpii care alcătuiesc „memoria imună" - și au realizat secvențări profunde, urmărind linia acelor celule și izolând anticorpi individuali care s-au legat de proteine virale. Cercetătorii consideră că există încă prea puține informații care să le permită să spunem dacă vaccinul poate produce un răspuns imun împotriva altor specii de virus Ebola.

Diskin speră că vor apărea cercetări ulterioare și că un singur vaccin poate combate boala de pe continent. Tot imunologul subliniază că subiecții care au primit o versiune cu doză mai mică a vaccinului au avut un număr similar de anticorpi eficienți cu acei la subiecți care a primit o doză mai mare. Iar acest lucru ar putea duce la o reconsiderare a protocoalelor de administrare și poate oferi mai multă protecție a persoanelor.

Studiul nemților nu se va opri aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel