India depășit pragul de 300.000 de decese asociate COVID-19. BILANȚ ÎNFIORĂTOR

Dana Lascu / 24 mai 2021 / 10:37
India, bolnav COVID primește oxigen în mașină. Foto: print screen CNBC
India, bolnav COVID primește oxigen în mașină. Foto: print screen CNBC

Bilanț înfiorător în India, unde s-a depășit pragul de 300.000 de decese asociate COVID-19. India a devenit a treia țară din lume care a atins această cifră, după Statele Unite și Brazilia, pe măsură ce pandemia continuă să facă ravagii în această țară cu 1,3 miliarde de locuitori.

Potrivit Ministerului Sănătății din India, numărul total de decese se ridică la 303.720, dintre care 50.000 înregistrate în mai puțin de două săptămâni, iar numărul cumulat de infectări a depășit 26,7 milioane.

În ultimele săptămâni, țara a înregistrat cu regularitate un număr record zilnic de contaminări și de decese.

În ultimele 24 de ore, India a raportat 4.454 de decese asociate COVID-19, al doilea cel mai mare bilanț zilnic de la înregistrarea, miercuri, a unui număr record de 4.529 de decese într-o zi, anunță AFP citată de Agerpres.

Numeroși experți consideră că cifrele reale sunt, fără îndoială, subevaluate, în condițiile în care epidemia de coronavirus s-a răspândit dincolo de marile orașe, în zonele rurale în care spitalele sunt rare și unde registrele sunt prost întreținute.

În toată țara, valul devastator de COVID-19 a copleșit spitalele, provocând o lipsă de oxigen și medicamente esențiale. Crematoriile și cimitirele au fost, de asemenea, copleșite.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy