Pofta de dulce, de ce apare și cum o potolim. Cori Grămescu explică

Florina Pop / 28 mai 2021 / 08:55

Antrenorul de fitness Cori Grămescu spune că pofta de dulce e primul semnal al unui meniu dezechilibrat.

Cum ne putem potoli  pofta de dulce? La această întrebare, Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, spune că mâncând. Însă, ”pofta de dulciuri - continuă ea - este primul semnal al unui meniu dezechilibrat. Asta înseamnă că mâncăm prea puține glucide complexe și prea puține calorii per total. Această poftă de dulciuri care devine apăsătoare și pe care nu o putem controla”.

Cori Grămescu mai afirmă că ”nu se întâmplă nimic dacă mâncăm o bomboană pe zi și ne facem o poftă ocazional. Este firesc și normal, nu trebuie să ne pedepsim. Însă majoritatea persoanelor cu care stau zilnic de vorbă se confruntă cu următoarea problemă. Încep să guste o bomboană, dintr-o prăjitură, apoi se ajunge la a mânca cantități mari din acele produse și nu se pot opri sau controla”.

"Primul pas nu este să ne dorim și mai tare să slăbim, să ne restricționăm și mai tare, ci din contră: mâncăm la fiecare masă legume mai consistente, precum mazăre, morcov, adaugăm o cantitate mică de cartofi, dulci sau normali, orez integral, hrișcă. Sunt surse foarte bune de glucide cu o eliberare mai lentă, bogate în fibre, ceea ce înseamnă că ne vor ține mai mult de foame. Apoi, vom observa că devine din ce în ce mai ușor să controlăm această senzație de dulce, până ajungem să le tratăm că mici bucurioare, mici plăceri ocazionale În al doilea rând, să ne hidratăm corespunazator. De multe ori această nevoie de a ronțăi chestii vine de fapt din sete, fiind o cauză majoră a unui comportament dezechilibrat. Am făcut un mic studiu pentru comunitatea mea pe aprox. 3000 de persoane, iar 85% din ele nu consumă nici măcar un litru de apă pe zi, iar aportul necesar de apă ar trebui să fie de aprox. 44 ml de apă per kilogram corp”, scrie Cori Grămescu pe Facebook, potrivit DC News.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy