Semnele sub care nu te-ai aștepta să se ascundă stresul

Adisa Codruț |
Data publicării:
Stresul, anxietate
Stresul, anxietate

Stresul este una dintre marile probleme ale vieții de zi cu zi ale multora dintre noi.

Specialiștii în Sănătate susțin că principalele cauze ale stresului sunt presiunile de la slujbă, problemele de acasă, banii, sănătatea și pierderile suferite în familie.

Efectele negative ale acestui stres cotidian, cronicizate și netratate, pot fi dăunătoare sănătății noastre fizice și emoționale.

Simptomele stresului sau efectele stresului asupra corpului sunt bine documentate, dar ele pot fi grupate în două categorii: fizică și emoțională.

* Semne emoționale ale stresului - organizației caritabile de sănătate mintală Mind susține că stresul îi poate face pe oameni să se simtă: iritabili, agresivi, nerăbdători, incapabili să simtă plăcere și să savureze momentele plăcute din viață, dar și să aibă un sentiment de teamă, îngrijorare sau anxietate, să se simtă neglijați sau singuri.

Stresul poate afecta chiar comportamentul: modul de luare a deciziilor, evitarea anumitor situații, incapacitate de concentrare. Unii ar începe să mănânce mai mult sua mai puțin, alții s-ar apuca de alcool. Stresul vă poate afecta relațiile romantice sau relația cu partenerul.

* Simptome fizice ale stresului - când ne stresăm, corpul este în esență pus în alertă și devine tensionat în cazul în care are nevoie să alerge sau să lupte. Toată energia este deviată de la funcțiile normale ale corpului pentru a se concentra doar asupra organelor care vor ajuta la depășirea amenințării - mușchii, ochii, inima și plămânii.

Dacă stresul devine cronic, corpului îi este greu să oprească lupta sau răspunsul la fugă, ducând la simptome precum: respirație superficială, atacuri de panică, mușchi tensionați, inclusiv strângerea maxilarului sau șlefuirea dinților, ochi încețoșați sau dureroși, probleme cu somnul, probleme sexuale, oboseală, scrâșnirea dinților sau strângerea maxilarului, dureri de cap sau senzație de amețeală, dureri în piept și tensiune arterială crescută, probleme intestinale, inclusiv greață, indigestie, constipație sau diaree, potrivit hollandandbarrett.com

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel