Simin Florescu, despre tratamentul cu anticorpi monoclonali: trebuie folosit foarte repede, în primele zile de la debutul bolii

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook

Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului „Victor Babeș”, a fost prezentă la dezbaterea ”Anticorpii monoclonali - soluție în criza COVID-19”, organizată de DC Media Group, unde a explicat în ce condiții poate fi eficient tratamentul cu anticorpi monoclonali.

Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului „Victor Babeș”, a explicat la dezbaterea ”Anticorpii monoclonali - soluție în criza COVID-19”, organizată de DC Media Group, că anticorpii monoclonali sunt utilizați în România de anul trecut, atunci când au avut loc studii clinice pentru acest tratament.

Potrivit ei, acest tratament este eficient în condițiile în care este administrat la începutul bolii.

„Medicii noștri cunosc aceste medicamente încă din timpul anului trecut când am făcut parte din loturile de trialuri clinice pentru studiul anticorpilor monoclonali, trialuri de fază 2 și 3. Am participat la aceste trialuri cu pacienți care și-au exprimat acordul de la noi din clinică și rezultatele au fost foarte bune. Având experiență încă de atunci, cu atât mai mult, am utilizat anticorpii car sunt înregistrați și aprobați de către toate forurile europene și internaționale. Cu atât mai mult, lucrurile se desfășoară cum trebuie și da, am avut șansa să utilizăm dozele pe care ni le-a furnizat Ministerul Sănătății în ultimele săptămâni și rezultatele au fost unele așteptate, adică bune.

Principalul lucru este că trebuie să le folosim foarte repede, deci în primele zile de la debutul bolii.

Experiența noastră noastră deocamdată chiar pe pacienții la care am administrat în ultima săptămână este una bună, poate să reprezinte o parte din soluția pentru pandemie, dar nu poate să fie singura soluție”, a precizat ea.

Detalii, în materialul video atașat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel