Suc de morcovi și ghimbir: băutura care îți va întări sistemul imunitar

Angela Sabău |
Data publicării:
Suc de morcovi și ghimbir     Photo by Alexander Mils from Pexels
Suc de morcovi și ghimbir Photo by Alexander Mils from Pexels

Sucul de morcovi cu ghimbir au un efect nebănuit asupra sistemului imunitar.

Consumul cantității potrivite de alimente și respectarea unei diete fixe este destul de esențială pentru funcționarea unui organism sănătos. Unele produse alimentare ar trebui incluse în dieta noastră zilnică, dar există câteva produse care ar trebui evitate prin toate mijloacele. Consumul de fructe și legume proaspete nu numai că ne oferă vitaminele atât de necesare, dar conținutul natural de zahăr din acestea menține și nivelul bun de funcționare a organismului nostru. În afară de fructe și legume, unele sucuri funcționează grozav pentru organismul nostru. Și un astfel de suc este sucul de morcovi și ghimbir.

Sucul de morcovi cu ghimbir conține 129 de calorii, oferă numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului său de nutrienți. Ambele legume au antioxidanți și alți nutrienți, iar când sunt amestecate, formează un suc grozav.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale sucului de morcovi cu ghimbir:

Întărește imunitatea

Sucul de morcov cu ghimbir are atât vitaminele A, cât și C. Vitamina A face modificări în măduva osoasă, ajutând celulele stem să se dezvolte în globule albe din sânge, care distrug bolile cauzate de agenți patogeni. Sucul de morcovi și ghimbir are aproximativ 33.412 de unități de vitamina A, care reprezintă întregul aport zilnic recomandat. Fiecare pahar de suc vă oferă, de asemenea, 15 miligrame de vitamina C, 20% din doza zilnică recomandată pentru femei și 16% pentru bărbați.

Excelent pentru piele

Sucul de ghimbir și morcovi este excelent pentru piele, deoarece vitamina C care se găsește în el stimulează producția de colagen, care ajută la vindecarea rănilor și la menținerea fermă a pielii. De asemenea, servește ca sursă de vitamina E, un antioxidant care oferă protecție naturală împotriva razelor dăunătoare ale soarelui.

Bun pentru sănătatea inimii

Sucul de morcovi și ghimbir are mai mulți nutrienți care sunt buni pentru inimă. Gingerolul prezent în suc ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce, la rândul său, ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare. Vitamina C din sucul de morcovi cu ghimbir contribuie și ea la aceste efecte benefice, ajutând la reducerea riscului de boli coronariene și accident vascular cerebral.

Protejează dinții

Morcovul este un medicament grozav care promovează sănătatea orală. Un pahar de suc de morcovi și ghimbir consumat după o masă îndepărtează petele formate pe dinți. Dacă suferiți constant de sângerare a gingiilor, este timpul să includeți sucul de morcovi și ghimbir în dieta dumneavoastră.

Ajută la încetinirea îmbătrânirii

Nutrienții găsiți în sucul de morcovi cu ghimbir, în special vitamina A, ajută la menținerea ridurilor la distanță și la hrănirea pielii. Acești nutrienți ajută, de asemenea, la combaterea tulburărilor care afectează pielea, cum ar fi eczema și dermatita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel