Tensiunea arterială, cum aveți grijă de ea. 6 metode la îndemâna oricui

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Mișcarea e mereu recomandată de medici   FOTO: pexels.com
Mișcarea e mereu recomandată de medici FOTO: pexels.com

Alimentația, mișcarea și pierderea în greutate ajută la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase, spun medicii.

Tensiune arterială, grijă. Medicii nutriționiști recomandă câteva metode simple de a avea grijă de tensiunea arterială. Iată 6 dintre acestea recomandate de Harvard Medical School:

1. Slăbiți - nu trebuie să dați jos multe kilograme; medicii susțin că cel mai eficient mijloc de reducere a tensiunii arteriale crescute este cel de a pierde în greutate. Până și pierderea a 4,5 kilograme poate scădea tensiunea arterială.

2. Citiți etichetele - Asociația Americană a Inimii a supranumit „cele șase alimente care conțin sare” acele alimente obișnuite care pot ascunde cantități mari de sodiu: pâine și chiftele, tăieturi reci și mezeluri, pizza, păsări de curte.

3. Faceți sport - nu este nevoie de prea mult efort; și o jumătate de oră cel puțin cinci zile pe săptămână; poate fi și dansul, grădinăritul, plimbări cu bicicleta sau chiar plimbări pe jos.

4. Pompați un pic de fier – includeți exerciții de ridicare de greutăți în regimul de exerciții fizice pentru a ajuta la pierderea în greutate și a rămâne în formă.

5. Limitați alcoolul la o băutură pe zi - băutul prea mult și prea des poate crește tensiunea arterială.

6. Alungați stresul cu ședințe de meditație zilnică sau cu respirație profundă - în timp, stresul poate declanșa obiceiuri nesănătoase – supraalimentare, somn prost, abuz de droguri, alcool - care pun sănătatea cardiovasculară în pericol. Reducerea stresului ar trebui să fie o prioritate dacă doriți să vă reduceți tensiunea arterială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel