Usturoi: Cum te poate ajuta să ai un păr sănătos

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Usturoi          Photo by Nick Collins from Pexels
Usturoi Photo by Nick Collins from Pexels

Iată câteva rețete care includ usturoi, pentru un păr sănătos și strălucitor. Dar, mai ales, pentru un păr care nu mai cade și nu mai face mătreață.

Usturoiul este folosit în mod tradițional ca ingredient de bucătărie pentru a condimenta mâncarea și pentru a-i aduce o aromă distinctă. În afară de asta, usturoiul este, de asemenea, cunoscut că are proprietăți medicinale pentru a vindeca diferite afecțiuni. Udar puțini știu că usturoiul este, de asemenea, benefic pentru un păr sănătos. În special persoanele care suferă de căderea părului pot beneficiae cel mai mult de utilizarea usturoiului.

Căderea părului este o problemă care poate fi cazuată de unele dezechilibre și deficiențe în corpul nostru. Expunerea regulată a părului la asprimea mediului este, de asemenea, un motiv major pentru deteriorare, care duce în cele din urmă la căderea lui. Deci, părul ar putea fi împiedicat să cadă prin creșterea rezistenței rădăcinii lui.

Usturoiul ajută la promovarea creșterii sănătoase a părului. Potrivit medicilor, usturoiul are sulf și seleniu, care ajută la întărirea structurii firului de păr. Usturoiul nu numai că favorizează creșterea părului, dar și întărește părul existent.

Cum să faci ulei de usturoi acasă

Se încălzește o linguriță de pastă de usturoi într-o tigaie împreună cu o cană de ulei de cocos. Așteptați până când uleiul devine maro, apoi strecurați uleiul și păstrați-l într-un borcan. Masați uleiul pe scalp înainte de a-l spăla.

Usturoiul, bun pentru a scăpa de mătreață

Alicina din usturoi are o proprietate antifungică, care poate ucide ciuperca, cea care provoacă fulgii albi în păr. De asemenea, se ocupă de acidul oleic, care provoacă mătreața. Dacă mătreața rămâne, consultați un dermatolog.

Usturoi și Ayurveda

Se știe că Ayurveda corectează multiplele dezechilibre din corpul nostru. Experții ayurvedici recomandă consumul a 3-4 grame de pastă de usturoi în fiecare zi.

Infuzie de usturoi, ulei de măsline, ulei de jojoba și ulei de cocos

Faceți o pastă din 15 bucăți mari de usturoi, adăugați 4 linguri de ulei de măsline și amestecați bine. Strecurați amestecul pentru a scăpa de pulpă. Apoi adăugați în amestec o jumătate de cană de ulei de cocos, 1 lingură ulei de jojoba și 4 picături de ulei de arbore de ceai. Aplicați amestecul infuzat pe scalp și firele de păr și înfășurați-l cu un prosop fierbinte timp de 15 minute. Apoi clătiți-l cu șamponul obișnuit și lăsați-l să se usuce la aer.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel