4 greșeli pe care să nu le faci dacă ai pus câteva kilograme în plus

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Sportul nu ajută doar la menținerea unei greutăți normale
Sportul nu ajută doar la menținerea unei greutăți normale

Cori Grămescu face câteva recomandări atunci când am pus câteva kilograme în plus. Primul sfat: nu intrați în panică.

Cori Grămescu scrie pe rețelele sociale să nu ne panicăm când luăm câteva kilograme în greutate. ”Îngrășarea nu e un capăt de țară, așa că fii blândă cu tine însăți și ia măsuri pozitive ca să revii la greutatea pe care o consideri ideală”, afirmă aceasta.

Recomandările acesteia:

”* Nu te auto-pedepsi mental!Când facem ceva care ni se pare greșit, tindem să fim răi cu noi înșine. În loc să ne concentrăm la soluții și la măsuri pozitive, începem să ne urâm pe noi înșine și nu reușim decât să ne tragem singuri în jos. Și asta, pentru ce? Greutatea în exces poate fi eliminată prin planificarea unei nutriții mai bune și a unor sesiuni moderate de exerciții fizice - nu te ajută la nimic să te faci singură în toate felurile. De asemenea, persoanele care au compasiune față de propria persoană sunt mai eficiente când vine vorba de schimbarea comportamentelor.

* Nu începe să sări peste mese! Prima idee care ne trece prin cap atunci când ne îngrășăm este să începem să mâncăm mai puțin. Asta înseamnă că începem să sărim peste mese. De cele mai multe ori, nu cantitatea de mâncare cauzează îngrășarea, ci calitatea acesteia. Deci, în loc să mâncăm cereale cu lapte la micul dejun, putem mânca ouă cu legume. Sau, în loc să mănânci un hamburger cu cartofi prăjiți la prânz, încearcă o friptură cu turmenic, piure și verdețuri. Alegerile mai bune vizavi de nutriție sunt mai importante decât cantitatea de mâncare - te va ajuta să ai un plan în această direcție. Corpul tău are nevoie de energie, deci de alimente bune și hrănitoare.

* Nu exagera cu sportul!Deși sportul este util pentru slăbit și ne face bine în general, tendința de a exagera atunci când vrem să slăbim nu va aduce rezultatele dorite pe termen lung. De ce? Pentru că exagerarea ne extenuează corpul, deci s-ar putea să nu mai respectăm cum trebuie programul de 3-4 sesiuni intense de sală pe săptămână. Mai mult, exercițiile fizice intense sporesc senzația de foame, așa că, în loc să mâncăm porții mici la fiecare câteva ore, simțim că avem nevoie de mai multă hrană.

* Nu te cântări obsesiv! Când vrei să slăbești, ideea e să pierzi din greutate în mod sănătos. Săritul peste mese, exercițiul fizic exagerat și cântăritul obsesiv nu te vor duce prea departe, pentru că acestea nu sunt semne ale unui stil de viață sănătos. Numărul arătat de cântar nu e dovada indubitabilă a unei stări bune de sănătate. Greutatea noastră se poate schimba cu ușurință, în funcție de numeroși factori, precum hormonii, retenția de apă sau alegerile zilnice. Deci nu merită să devii obsedată de ceva ce poate fluctua atât de ușor. E de ajuns să te cântărești dimineața, o dată pe săptămână!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel