6 beneficii ale somnului de după-amiaza

Adisa Codruț |
Data publicării:
Somn odihnitor
Somn odihnitor

Somnul de după-amiază nu este doar pentru cei mai mici dintre noi, cei care au doar câteva luni de viață, ci și pentru adulți.

Somnul de după-amiază poate spori memoria, poate îmbunătăți performanța la locul de muncă, vă poate binedispune și vă poate scăpa de stres.

Iată câteva beneficii ale somnului de după-amiază:

* îmbunătățește memoria - studiile au arătat că somnul joacă un rol important în stocarea amintirilor. Un pui de somn vă poate ajuta să vă amintiți lucrurile învățate mai devreme în timpul zilei, la fel ca un somn plin de noapte. Somnul funcționează pentru a vă împiedica să uitați lucruri precum abilitățile motorii, percepția simțurilor și memoria verbală.

* faceți legătura mai ușor între anumite idei/informații/situații - ajută creierul să creeze legături între lucrurile pe care le afli. Într-un studiu, celor care au dormit de după-amiază le-au fost mai simplu să reunească informațiile obținute mai devreme în cursul zilei.

* dă o bună dispoziție - somnul de după-amiază, chiar și statul o oră fără a adormi, vă binedispune. Experții spun că relaxarea care vine din culcare și odihnă este un stimulent al dispoziției, indiferent dacă adormiți sau nu.

* ușurează stresul - dacă sunteți stresat, somnul de după-amiază poate elibera stresul și vă poate îmbunătăți imunitatea. Experții cred că un somn de 30 de minute poate face trucul.

* benefic pentru inimă - un studiu a constatat că persoanele care au făcut pui de somn timp de 45 până la 60 de minute au avut tensiune arterială mai mică după ce au trecut prin stres mental. Așadar, un pui de somn vă poate ajuta corpul să se refacă după situații pline de presiune.

* mai multă creativitate - Somnul REM, care începe de obicei de la 70 la 90 de minute după ce adormi, activează părți ale creierului asociate cu imagini și visuri. Un pui de somn cu somn REM vă poate ajuta să combinați idei în noi moduri de a veni cu răspunsuri, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel