6 motive pentru care ar trebui să consumi pere: de la pierderea în greutate până la diabet, aduc o mulțime de beneficii

Angela Sabău |
Data publicării:
Pere. Foto: Pixabay
Pere. Foto: Pixabay

Pe lângă că sunt gustoase, perele au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată șase dintre cele mai importante. 

Gustul nu este singurul lucru bun la pere. Aduc o mulțime de beneficii extraordinare care sunt excelente pentru sănătatea ta. Fructul dens nutritiv este bogat în fibre și vitamina C. Perele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți, flavonoide și potasiu, toate acestea promovând un organism sănătos.

Fructul sănătos pentru inimă este la fel de benefic ca un măr.

Există peste 3.000 de soiuri de pere cultivate în întreaga lume. Perele sunt o opțiune excelentă de inclus în dietă. La urma urmei, consumul unei varietăți de fructe și legume este fundamentul unui stil de viață sănătos.

Iată șase beneficii pentru sănătate ale consumului de pere pe care ar trebui să le cunoașteți.

Reduce riscul de diabet

Diabetul este una dintre cele mai frecvente boli care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Consumul regulat de pere poate ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2. Fibrele prezente în fructe oferă organismului mai mult timp să descompună și să absoarbă carbohidrații, ceea ce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru ajută la controlul și prevenirea apariției diabetului.

Ajută la reducerea inflamației

Inflamația este procesul natural care ajută organismul să se vindece, dar uneori devine dăunătoare sănătății, crescând riscul de a dezvolta boli de inimă și diabet de tip 2.

Consumul de pere poate ajuta la asta. Sunt o sursă bogată de flavonoide, un tip de antioxidant care ajută la atenuarea inflamației și te protejează împotriva anumitor boli.

Promovează sănătatea intestinului

Menținerea sănătății intestinale este vitală pentru sănătatea fizică și mentală. De asemenea, ajută la creșterea imunității. Un intestin nesănătos duce la tulburări ale stomacului care duc la gaze, balonare și constipație. Echilibrând intestinul, va elimina deșeurile și va ușura procesarea alimentelor.

Bogate în fibre solubile și insolubile, perele promovează sănătatea digestivă generală. Hrănește bacteriile sănătoase din intestin, ceea ce ajută la îmbunătățirea imunității și la promovarea îmbătrânirii sănătoase.

Sunt sănătoase pentru inimă

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 17,9 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor cardiovasculare. Să ai grijă de inima ta este esențială și ar trebui să încorporezi un stil de viață sănătos și obiceiuri alimentare în viața ta. Perele sunt unul dintre acele fructe care vă pot stimula sănătatea inimii și pot reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Perele conțin antioxidanți care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale sănătoase și a nivelurilor bune de colesterol, care la rândul lor vor fi benefice pentru sănătatea inimii. Consumul de pere în mod regulat poate reduce riscul unui accident vascular cerebral.

Pot ajuta la pierderea în greutate

Obezitatea este o mare îngrijorare la nivel mondial, deoarece este legată de sănătatea mintală precară și calitatea vieții reduse. Aceasta duce la diabet, boli de inimă, accident vascular cerebral și un anumit tip de cancer. Este important să reduceți problema înainte să vă preia sănătatea.

Consumul regulat de pere vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Sunt sărace în calorii, bogate în apă și pline de fibre, care vă vor ajuta să vă mențineți satul mai mult timp. Astfel, veți mânca mai puțin și va promova pierderea în greutate.

Combate radicalii liberi

Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot deteriora celulele din organism. Ele se dezvoltă atunci când organismul transformă alimentele în energie și chiar contribuie la creșterea celulelor canceroase.

Nivelurile ridicate din antioxidanți, vitaminele C și K și cupru, pot ajuta la contracararea efectelor radicalilor liberi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel