ACCIDENT DE MUNCĂ, bilanț tragic: 2 muncitori au decedat și 4 au fost transportați la spital după ce un mal s-a surpat peste ei

Dana Lascu / 02 aug 2021 / 21:44
Abia la 21.30 au reușit pompierii să scoată ultimul muncitor care fusese acoperit de malul de pământ surpat. Foto: ISUBIF
Abia la 21.30 au reușit pompierii să scoată ultimul muncitor care fusese acoperit de malul de pământ surpat. Foto: ISUBIF

Pompierii bucureșteni au finalizat intervenția de pe terenul de lângă Biblioteca Națională, unde un mal de pământ s-a prăbușit peste mai mulți muncitori. Bilanțul e tragic: 2 muncitori au decedat și 4 muncitori au ajuns la spital. 

Pompierii bucureşteni au intervenit, luni, pentru scoaterea a șase muncitori surprinși de prăbuşirea unui mal de pământ în timp ce lucrau la un șanț adânc de peste 2 metri, în zona Bibliotecii Naţionale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) a anunțat că în urma intervenției 4 muncitori au fost scoși și transportați la spitale, în timp ce alți doi au decedat. 

„Ultima persoană a fost scoasă. Intervenția este încheiată.

Victime:

Bărbați de 50 și 53 ani, transportați la Spitalul Universitar de Urgență București;

Bărbați de 33 și 34 ani, transportați la Spitalul de Urgență Floreasca.

2 persoane găsite decedate, în vârstă de aproximativ 50-55 ani”, a anunțat ISUBIF, la finalul intervenției. 

„Precizare: una dintre victime a fost ușor rănită la un picior, în faza inițială, nefiind surprinsă de căderea malului de pământ. A fost transportată și evaluată la spital, dar nu a necesitat internare”, a mai adăugat ISUBIF

Tragedia s-a produs pentru că malurile nu au fost asigurate în totalitate sau corespunzător. Malul unui şanţ săpat s-a prăbuşit peste 6 muncitori, aceasta fiind o primă concluzie, ”la o primă imagine” de la faţa locului, a declarat luni, pentru AGERPRES, Constantin Bujor, Inspector Şef al ITM Bucureşti.

"Cercetarea a demarat împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti. Cercetarea va dura 15 zile lucrătoare conform legislaţiei în vigoare, dar se poate prelungi din anumite motive", a menţionat Dantes Nicolae Bratu, subliniind că unul dintre aceste motive este dispunerea unei expertize tehnice.

Acesta a explicat că, fiind un eveniment colectiv, cercetarea se va efectua de către Inspecţia Muncii, ca urmare a deciziei de formare a unei comisii de cercetare, din care fac parte inspectori de muncă din cadrul Inspecţiei Muncii şi ITM Bucureşti.

Termenul este de 15 zile lucrătoare pentru finalizarea cercetării, iar măsurile dispuse şi sancţiunile aplicate vor fi comunicate după finalizarea cercetării. 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy