Beneficiile uleiului de scorțișoară pentru corp și casă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Uleiurile esențiale cel mult te relaxează și te binedispun, dar dovezi științifice care să demonstreze că sunt „medicamente” nu există
Uleiurile esențiale cel mult te relaxează și te binedispun, dar dovezi științifice care să demonstreze că sunt „medicamente” nu există
Scorțișoară  FOTO: pixabay
Scorțișoară FOTO: pixabay
  • Uleiurile esențiale cel mult te relaxează și te binedispun, dar dovezi științifice care să demonstreze că sunt „medicamente” nu există
  • Scorțișoară  FOTO: pixabay

Uleiul de scorțișoară ajută la calmare în zilele stresante, dar și la obținerea unui miros plăcut când faceți curat în casă.

Uleiul de scorțișoară poate fi utilizat pentru o varietate de tratamente benefice de înfrumusețare precum:un tratament cu aromoterapie, masaj pe piele cu adăugarea de ulei purtător, diluare în băi sau produse de înfrumusețare. Acest tip de ulei este produs prin aburirea frunzelor sau a scoarței copacilor din familia Cinnamomum; uleiurile din coajă de scorțișoară sunt mai scumpe decât cele produse de uleiurile din frunze. Asigurați-vă că alegeți un ulei de scoarță de scorțișoară pentru cea mai plăcută experiență.

Deși nu ar trebui să vă păstrați uleiul esențial în baie (condițiile sunt prea umede), vă puteți dilua formula de scorțișoară în băi sau produse de înfrumusețare. Relaxați-vă într-o baie aburită, cu infuzie de scorțișoară, pentru relaxare sau adăugați la produse de curățare, cum ar fi șamponul sau spălarea corpului, pentru a vă răsfăța simțurile.

Uleiul de scorțișoară este asociat cu o mare varietate de beneficii pentru sănătate:

* relaxare - uleiul de scorțișoară este un ulei esențial frumos de utilizat într-un difuzor pentru aromoterapie, în special în lunile de toamnă și iarnă, când parfumul se potrivește sezonului. Mirosul uleiului de scorțișoară vă poate ajuta să creați un mediu relaxant, un fundal ideal pentru rutina voastră de sănătate

* un supliment extraordinar la soluția de curățare - adăugați câteva picături de ulei esențial de scorțișoară la produsele de curățat de acasă pentru a avea un prafum aparte.

Experții vă recomandă să utilizați uleiuri esențiale doar ocazional, și doar diluate deoarece sunt atât de concentrate, pot provoca iritații, suferință respiratorie și chiar arsuri chimice, potrivit hollandandbarrett.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel