Cât de eficientă este iodoterapia în tratarea cancerului

Florina Pop / 06 dec 2020 / 19:17
EXCLUSIV
Cancer
Cancer

Medicul endocrinolog Emin Mammadov de la Centrul Oncologic Sanador spune că terapia cu radiu-ion este exterm de eficientă în tratarea cancerului tiroidian diferențiat.

Cancerul tiroidian diferențiat se tratează prin iodoterapie și pronosticul este foarte favorabil, spune medicul endocriolog Emin Mammadov de la Centrul Oncologic Sanador.

”Terapia cu radiu-iod este extrem de eficientă și extrem de specifică. În general, pronosticul la pacienții cu cancer tiroidian este foarte favorabil - vorbim de cancerul tiroidian diferențiat - pacienții au supraviețuirea similară cu oamenii care nu au cancer tiroidian, adică există pacienți care au luat radiu-iod acum 50 de ani și încă mai trăiesc. Cancerul tiroidian este considerat tratabil și chiar și vindecabil”, afirmă specialistul endocrinolog.

Acesta subliniază că după terapie urmează o monitorizare cu analize o dată sau de două ori pe an, ecografii ,tocmai ca să fie ținută sub supraveghere orice posibilitate de reapariție a bolii.

”Pacientul are toate șansele, chiar și după o primă ședință de radiu-iod, să scape de boală și să intre în categoria care se numește ”disease free”, adică nu mai e nicio evidență că ar mai rămâne ceva urme de cancer tiroidian în corpul pacientului”, precizează doctorul Emin Mammadov.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy