Ce se întâmplă dacă mănânci murături și bei zeama de la murături în fiecare zi: beneficii la care nu te-ai fi gândit

Angela Sabău |
Data publicării:
Castravetele e bogat în nutrienți și antioxidanți. Foto: Pixabay
Castravetele e bogat în nutrienți și antioxidanți. Foto: Pixabay

Iată câteva dintre beneficiile consumului de murături.

Mulți oameni nu știu că consumul de murături are multe beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea:

Condiții medicale

Unii oameni chiar mănâncă pentru că suferă de anumite afecțiuni medicale. În căutarea modalităților de a-și vindeca afecțiunile, ajung la o legumă specifică, murată! Pentru că, chiar dacă nu pare să fie altceva decât castravete, sare și ierburi, în unele privințe se dovedește a fi un adevărat panaceu.

Important de știut: zeama de la murăturo este foarte sănătoasă, deoarece conține o parte semnificativă a nutrienților.

Pierderea în greutate

Potrivit unui studiu din Japonia, consumul zilnic de oțet duce la scăderea greutății corporale. Și, surpriză, oțetul este ingredientul principal în murături! Ei bine, în afară de castravete.

Îndepărtarea spasmelor musculare

Un alt studiu a constatat că consumul de murături și sucul lor a redus spasmele musculare la sportivi. Dacă vă pregătiți pentru un joc important sau pur și simplu vă este frică de crampe, încercați murături, plus un pahar de suc.

Vitamine și antioxidanți

Pe lângă prevenirea crampelor, murăturile sunt foarte bogate în antioxidanți și vitamine C și E. Este un adevărat cocktail de vitamine și un puternic modulator imunitar, potrivit unui studiu realizat de revista Cosmopolitan. Pe scurt, spune la revedere răcelii și gripei!

Reduce pofta de mâncare

Dacă doriți ceva sărat în cele mai proaste zile ale ciclului menstrual, murăturile sunt perfecte. Nu numai că au un conținut scăzut de calorii, datorită acidității, dar previn și „pofta de mâncare”.

Sunt ieftine

Probabil cel mai important argument pentru a vă grăbi direct la supermarket pentru a face provizii de câteva borcane este accesibilitatea. Există o mulțime de resurse care sunt benefice pentru sănătate, cum ar fi murăturile, dar multe dintre aceste resurse sau medicamente sunt destul de scumpe. Un borcan cu murături, în schimb, costă foarte puțin.

O alternativă excelentă la băuturile sportivilor scumpe pe care le luați în timpul sau înainte de o vizită la sală. Cu toate acestea, nu este o surpriză faptul că nu toată lumea poate consuma un pahar de suc de murături, așa cum ar face o sticlă de sifon. Dar este mult mai sănătos decât o băutură energizantă plină cu zahăr.

Castraveții sunt buni împotriva pierderii de sânge

Murăturile sunt o sursă excelentă de vitamina K. O singură murătură conține 15% din cantitatea zilnică recomandată. Vitamina K este responsabilă de coagularea sângelui. Dacă aveți deficiență în această vitamină, chiar și o rană mică poate duce la o pierdere mare de sânge. Murăturile pot fi de folos!

Cura anti-mahmureala

În cele din urmă, un sfat care îi va ajuta pe mulți. Murăturile pot ajuta la prevenirea mahmurelii. E sufcient doar să consumați două murături mari înainte de a dormi și nu veți avea nicio problemă. Acidul descompune alcoolul, deci nu veți avea mahmureală nici după o „seară frumoasă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel