Cei doi pacienți cu arsuri răniți în explozia de la Petromidia vor fi transferați în străinătate. Costurile, suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spitalul Floreasca. Foto: DC Medical
Spitalul Floreasca. Foto: DC Medical

Medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca sunt de acord cu transferul în străinătate al celor doi pacienți răniți grav în explozia de la Rafinăria Petromidia. Aceștia și-au dat acordul pentru transfer iar raportul medical a fost deja înmânat familiilor. Reprezentanții Rompetrol Rafinare și KMG International au anunțat că vor suporta toate costurile.

După evaluarea făcută duminică dimineață, Spitalul Floreasca a decis că ambii pacienți pot fi transferați în străinătate. Mai mult decât atât, firma care se ocupă de asigurarea medicală a celor doi angajați, a transmis că va acoperi costurile de transfer pentru cei doi. 

Fiica bărbatului care s-a ales cu arsuri pe 45% din suprafața corpului, după incendiul de la Rafinăria Petromidia, a făcut un apel către autorități pentru a grăbi demersurile pentru că viața tatălui ei este în pericol din cauza birocrației.

Ministerul Sănătății a anunțat pentru Antena3 că este în discuții cu familia bărbatului şi că nu este exclus un transfer.

Reprezentanții companiei KMG International au anunțat că vor suporta cheltuielile de tratament ale angajaților răniți în incendiul de la Rafinăria Petromidia. 

„Cu sprijinul autorităților și în acord cu dorința familiilor, compania depune, în continuare, toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internați la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” către o clinică de specialitate din străinătate.

Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, starea celor doi colegi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului. În această dimineață, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer.

Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă și se recuperează rapid după intervenția chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Județean Constanta estimează că acesta va fi externat în perioada următoare.

Toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International. Compania este în contact direct cu toți membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceștia vor fi recuperați complet”, a anunțat Departamentul de Comunicare și PR al KMG International, propritarul Rafinăriei Petromidia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel