Costache, Anunț de ultimă oră despre taxa Clawback: în 2020 vom avea o nouă formulă de calcul, mai flexibilă și mai justă

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
DR Victor Costache, la Interviurile DC News și DC Medical
DR Victor Costache, la Interviurile DC News și DC Medical


Dr Victor Costache, ministrul Sănătății, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical  despre ce schimbări se vor produce asupra formulei de calcul a taxei Clawback.

Întrebat dacă va schimba formula de calcul a clawback-ului, ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a explicat că:

"Am organizat un grup de lucru. De multe ori oamenii asociază Clawback-ul cu Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății este doar una dijn structurile implicate în politica Clawback-ului. În acest grup de lucru care a fost constituit pentru a avansa în problema clawback-ului, au fost aduși profesioniști de la Casa Națională de Asigurări de sănătate, de la Ministerul d e Finanțe, care sunt în dialog atât cu asociațiile producătorilor cât și ale importatorilor de medicamente inovative cât și de medicamente generice. Sunt asociații diferite care reprezintă interesele atât ale importatorilor cât și ale producătorilor de medicamente. Sperăm ca în următoarea lună să fie semnat un memorandum și să avem o nouă formulă de clawback în noul trimestru al anului 2020. Deja în decembrie 2019 s-a lucrat până pe 30 decembrie când s-a adoptat o hotărâre de Guvern pentru a limita efectele negative ale clawback-ului pe 2019 și s-a făcut o actualizare cu inflația prin noua hotărâre. Iar în 2020 vom avea o nouă formulă de calcul mai flexibilă și mai justă"

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel