COVID-19: Antibiotice Iași va produce 2 milioane de pastile de hidroxiclorochină. Tătaru a confirmat

Dana Lascu |
Data publicării:

Antibiotice Iași va produce 2 milioane de comprimate din medicamentul care a dat, până acum, cele mai bune rezultate în tratamentul pentru COVID-19.

România va începe să producă unul dintre medicamentele care a înregistrat rezultate bune în tratamentul pacienților cu COVID-19. Este vorba de Hidroxiclorochină, medicament cunoscut sub numele de Plaquenil.

Substanța activă, care a fost achiziționată deja din Elveția, va ajunge în România la începutul săptămânii viitoare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat și el această informație:

„În acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie primă și urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de săptămâna viitoare. S-a discutat și posibilitatea ca la Antibiotice Iași să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare. Toate stocurile de Plaquenil au fost distribuite pentru tratarea infecției cu noul coronavirus, iar românii au cumpărat masiv acest medicament „pentru a-l avea în casă", însă specialiștii avertizează că acest tratament nu trebuie administrat fără supraveghere medicală", a spus ministrul Nelu, tataru Tătaru, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel